0

Szemfestés, vízvonal kihangsúlyozásával

Egy tini vagy egy kezdő sminkes talán legelső sminkeszköze a sima szemceruza. A szín is általában a jól megszokott fekete. Az első tapasztalat is a szemfestés vízvonalon történik, vagy más néven a szem kihúzásán. Rengeteg lehetőség rejlik benne, hisz lehet játszani a színekkel vagy épp azzal, hogy a szempillák tövében alul vagy felül húzzuk ki.

A szemfestés a vízvonal kihangsúlyozásával válik igazán egyedivé. Lehet akár a szem színével megegyező szín is. Például egy kék szem kék színű ceruzával kihúzva igen látványos. Ha pont az ellentétét választjuk, vigyázzunk, nehogy túllőjünk a célon. Technikában nem nehezebb, mintha fölül húznánk ki a szemünket.

Szemfestés vízvonal

Szemfestés vízvonal

Ha a szemfestést a vízvonalon alkalmazzuk, a legújabb divat szerint kristályokat is rakhatunk a szempillák tövébe. Ezt egyszerű szempillaragasztóval tehetjük meg. Ehhez már tapasztaltabbnak kell lennünk, mert ez a művelet pontosságot igényel, ám megéri gyakorolni, mert a buliban igazán egyediek lehetünk.

A színek tekintetében a szemfestés a vízvonalon nagy választékot nyújt. Választhatunk a klasszikus fekete vagy fehér között. Míg a fekete keretbe teszi a szemet, addig a fehér nagyítja, frissebbnek láttatja. Használhatunk kéket, zöldet, barnát, de még lilát is. A sárgát, vöröset inkább kerüljük, mert betegnek látszunk tőle. Az a lényeg, hogy mindig a stílusunkhoz illő árnyalatot válasszuk.

  
Iktatva: Szemfestés, Tippek és tanácsok Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024