Hírek sminkelés és Szemfestés témában

Szemfestés fekete szemceruzával

Szemfestés fekete szemceruzával

Egy lány első tapasztalata a sminkelésben a szemfestés fekete szemceruzával. Legkönnyebben és leghamarabb ezt lehet megtanulni. Nem lehet ezzel túl nagyot hibázni, hisz ez a technika mindenkinek jól áll. A fekete szemceruzát sokféleképpen használhatjuk. Lehet vele egyszerű nappali sminket, randira hódítót, esetleg igazán bulizóst is készíteni. Többféle szemceruzát lehet már… Tovább: Szemfestés fekete szemceruzával »

Szemfestés szemforma szerint

Szemfestés szemforma szerint

A szemfestést szemforma szerint kell igazítani, hisz mindegyik szem karakteres, és mindenkinek más színek, más vonalak állnak jól. Az egymáshoz közel lévő szemekhez például olyan sminket kell készítenünk, amely optikailag széthúzza a szemeket. Tehát nyújtani kell, amelyet úgy érünk el, hogy a szem belső sarkaiba világosabb színű festéket használunk, és… Tovább: Szemfestés szemforma szerint »

Henna szemfestés

Henna szemfestés

A henna testfestésnek igazi történelme van. A hennát leginkább a végtagokra, kézfejekre, a lábra rajzolták, de ma már találhatunk henna szemfestéket is, amit bátran használhatunk. A henna minták szinte minden kultúrában másak, de leginkább keleten váltak népszerűvé. A henna szemfestés előnye az, hogy kb. másfél hétig is megmarad, így nem… Tovább: Henna szemfestés »

Szemfestés otthon

Szemfestés otthon

A szemfestés otthon szinte a mindennapi teendőink között szerepel. Ha már régóta sminkelünk, akkor nagyjából tudjuk, hogy milyen színek állnak jól, milyen színek mennek az öltözékünkhöz. Fontos, hogy jó minőségű kozmetikumokat szerezzünk be, mivel gyakori használat esetén a bőrünk épségét is veszélyeztetjük. Az otthoni szemfestésnél ügyeljünk az alapozásra. Ha nagyon… Tovább: Szemfestés otthon »

Szemfestés kicsi szemre

Szemfestés kicsi szemre

Ha a szemeinket túl kicsinek találjuk, és tenni akarunk ellene, akkor sajátítsunk el néhány olyan sminkelési praktikát, amellyel elérjük, hogy szemeink nagyobbnak tűnjenek. A legfontosabb, amit a kicsi szemmel rendelkezők nem tehetnek, az az, hogy kihúzzák a szem belső sarkait. Sem alul, sem belül nem szabad a belső sarkakat kihúzni,… Tovább: Szemfestés kicsi szemre »

Szemfestés csillámporral

Szemfestés csillámporral

A legfontosabb a szemek sminkelésénél az alapozás. Miután ez megvan, bátran foghatunk hozzá akár egy csillámporos szemfestéshez is. Csillámporos szemfestésnél elsősorban egy alapréteget kell felvigyünk a szemhéjunkra, amelynek semleges, halvány színűnek és mindenképp krémes állagúnak kell lennie, hogy a csillámpor jól megtapadjon benne, és ne hulljon le. A csillámporral óvatosan… Tovább: Szemfestés csillámporral »

Szemfestés egyszerűen

Szemfestés egyszerűen

Mivel mindenkinek más az arcformája és arca karakterisztikája, ezért a sminkelésnek személyre szabottnak kell lennie, főleg ha valamilyen alkalomra készülve sminkeljük magunkat. Mindenképpen a legfontosabb szabály, hogy a megtisztított arcot kezdjük el sminkelni. Ha szemeinket szeretnénk kihangsúlyozni, egy hétköznapi szemfestést egyszerűen megoldhatunk egy kis szemhéjpúder, egy fekete szemceruza és egy… Tovább: Szemfestés egyszerűen »

Extrém szemfestés

Extrém szemfestés

Az extrém szemfestés nagyon kiemelkedő, merész, ezzel kihangsúlyozhatunk olyan stílusokat, érzelmeket, melyek tükrözik egyéniségünket. Az extrém szemfestéshez nagyon sok színt felhasználhatunk, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk kelteni. A leggyakoribb színek az extrém szemfestésnél a fehér és a fekete. Ez a két kontrasztos szín lehet nagyon elegáns, viszont sugározhat vadságot,… Tovább: Extrém szemfestés »

Ázsiai szemfestés

Ázsiai szemfestés

Az ázsiaiak, főként az egyiptomiak már az ókorban sminkeltek. Ahhoz, hogy keleties hatású sminket készítsünk, a legfontosabb, hogy szerezzünk be egy jó alapozót, egy fekete színű tust és egy ezüst vagy fehér színű szemhéjfestéket. Az ázsiai szemfestéshez legelőször a szem körüli részt alapozzuk be. Ez azért fontos, hogy eltűnjenek a… Tovább: Ázsiai szemfestés »

Átmenetes szemfestés

Átmenetes szemfestés

Az átmenetes szemfestés titka a satírozás. Nagyon fontos, hogy bármilyen színt viszünk fel, egyenletesen oszlassuk el, vagy szépen dolgozzunk el két festéket úgy, hogy közben színátmenetet képezzünk. Általában a sötétebb színt a szempillák tövébe visszük fel, majd színátmenetet képezünk egy másik, világosabb színű festékkel. Ha szépen dolgozunk, egy színből több… Tovább: Átmenetes szemfestés »

Oldal 1 - 212
Szemfestés 2024