Hírek szemek és Szemfestés témában

Szemfestés minták

Szemfestés minták

Napjainkban nagyon sokféle szemfestést alkalmazhatunk. A szemfestés már az ókorban nagyon népszerű volt, de akkoriban még nem állt rendelkezésre szemfesték, így kormot használtak, és más növényi anyagokból vontak ki festéket erre a célra. Ma már nem így van, nagyon sok szín és nagyon sokféle állagú festék áll rendelkezésünkre. A szemfestés… Tovább: Szemfestés minták »

Szemfestés trükkök

Szemfestés trükkök

Egy nőnek ruháján és haján kívül a sminkjére is oda kell figyelnie. Fontos, hogy mindig a ruhájához, korához és alkatához illő sminket válasszon. A szemfestési trükkök ismerete az egyik olyan tudás, ami nélkülözhetetlen egy tökéletes smink elkészítéséhez. A szemfestés trükkök közé tartozik, hogy ha tartós szemhéjfestést szeretnénk, akkor az alapozóval… Tovább: Szemfestés trükkök »

Szemfestés szemhéjtussal

Szemfestés szemhéjtussal

A sminkelés egyik leglátványosabb hatást kiváltó eszköze a szemhéjtus. Nagyon sokan szeretik, de ugyanannyian rettegnek is tőle, hisz a szemfestés szemhéjtussal tapasztalatot és türelmet igényel. Ám megéri gyakorolni a technikát, mert gyönyörű szemeket varázsolhatunk magunknak.  A szemfestés szemhéjtussal a pontosságon múlik. Lényeges, hogy a kezünk mindig stabilan álljon. A legjobb… Tovább: Szemfestés szemhéjtussal »

Bézs szemfestés

Bézs szemfestés

A bézs szemfestés szinte bármely bőrtípushoz, bármilyen hajszínhez és szemszínhez illik. Ez az a szín, ami minden alkalomra megfelel, lehet elegáns, természetes vagy akár feltűnő hatású. A bézs szemfestés leginkább a barna, sötét szemű hölgyeknek áll jól, hisz kiemeli a szem színét, ugyanakkor természetességet sugároz. A bézs szemfestés a sötétbőrűeknek… Tovább: Bézs szemfestés »

Ezüstös szemfestés

Ezüstös szemfestés

Egy szilveszteri partin vagy egy jó buliban, esetleg bálban nincs kiválóbb, mint az ezüstös szemfestés. Alkalmakra is kitűnő lehet, hisz nem hivalkodó, és mivel fémes hatása van, bármilyen ruha-összeállítással harmonizál. Az ezüstös szemfestés alappillérje a tökéletesen alapozott és hibátlanított szem. Nincs is annál visszataszítóbb, mint mikor a szemhéjpúder a szem… Tovább: Ezüstös szemfestés »

Szemfestés kezdőknek

Szemfestés kezdőknek

Ahhoz, hogy kezdőként tökéletes szemeket fessünk, elsősorban ismernünk kell bőrünk típusát. A bőrtípusokat négy csoportba soroljuk, mindegyik típusnak egy-egy gyümölcsnevet adunk: Barack: Bőrük sárgás, csontszínű, lehetnek szeplőik is. Hajuk szalma-, aranyszínű- vagy vörösesszőke. Szemük színe a zöldestől a kékig, sőt az aranybarnáig terjedhet, ritka a sötét szemszín. Citrom: Bőrük tejfehér,… Tovább: Szemfestés kezdőknek »

Szemfestés 2024