Cikkek a(z) Frizura és Szemfestés kategóriából

A frizura megjelenésünk meghatározó eleme, így nagyon fontos, hogy jól megválasszuk hajkoronánk stílusát, hosszát és színét. Fejformánkhoz, arcberendezésünkkel is harmonizálnia kell. Nem mindegy az sem, hogy éppen milyen a frizura divat, és adott esetben a trend jól áll-e nekünk. Gondosan kell megválasztani állandó frizuránkat, hiszen ruházkodási stílusunkhoz is igazodnia kell.

Konty készítés hosszú hajból

Konty készítés hosszú hajból

A kiengedett, dús hosszú haj szép látvány, de sajnos tudomásul kell venni, hogy nem minden helyzetben és alkalomra megfelelő hajviselet. Tehát ha a hajunk hosszú, valamilyen frizurát tudnunk kell, akár otthon is készíteni. A kontyok fénykorukat élik napjainkban. Akár sima, akár hullámos hosszú hajból nagyon ideális frizura. Ha fodrásszal készíttetjük… Tovább: Konty készítés hosszú hajból »

Frizura hosszú hajból

Frizura hosszú hajból

Ahhoz, hogy könnyen kezelhessük frizuránkat hosszú hajból elengedhetetlen, hogy jól legyen vágva. Ha fodrászunk jól végezte dolgát, akkor nincs más tennivaló, mint mosás után félig megszárítani, fixáló habot tenni rá, vastag csavarókra csavarni, majd száradás után körkefénkkel kifésülni. Némi lakkal megformázni és kész. Ha rakoncátlan fürtökre vágyunk, a hajcsavarók kivétele… Tovább: Frizura hosszú hajból »

Férfi hosszú haj

Férfi hosszú haj

A férfiak hosszú hajviselete történelmi alapokon nyugszik. Tulajdonképpen a XIX. század közepén kezdett megrövidülni a férfi hosszú haj. Addig a köznép nem nagyon nyírta, összefogva vagy fonva hordták. A dús hosszú férfi haj az erőt is jelképezte. A férfiak általában nem szeretnek sokat foglalkozni hajukkal. Nagyobb súlyt fektetnek izmaik karbantartására…. Tovább: Férfi hosszú haj »

Divatos rövid frizurák

Divatos rövid frizurák

Ha jól eltaláljuk a megfelelő frizura fazont, nem csak megjelenésünk koronája lesz, hanem önbizalmunkat is nagyban megnövelheti. Úgy gondolhatjuk, hogy a rövid női frizura nem illik arcformánkhoz vagy nem elég nőies. A divatos rövid frizuráknak pedig számtalan előnyük van, és lehet nagyon nőies tőle megjelenésünk. Meleg időben kimondottan áldás egy… Tovább: Divatos rövid frizurák »

Férfi frizura

Férfi frizura

Napjainkban a divatos férfi frizura rövid. Aki igazán divatos frizurát akar viselni, nem hord hosszú hajat. Általában oldalt és hátul katonásan felnyírt, míg a fejtetőn lehet taréjszerűen zselézett vagy hosszan hagyott, oldalt elválasztott lesimított. Az egyenesen homlokba lógó haj nem divatos, inkább a hátra fésült, még ha nem is extrém… Tovább: Férfi frizura »

Divatos frizura

Divatos frizura

Ha a mai frizura divatot próbáljuk meghatározni, annyi egyértelműen kiderül, hogy nem trendi az egyenes vonalú, szimmetrikus frizura. A tépett hajviseletnek van nagy divatja. Legyen az rövid, vagy félhosszú, egy biztos, hogy a hajszobrász fantáziájának nem kell határokat szabni. Láthatunk állig érő félre fésült frufrut, hátul extra rövid felnyírással vagy… Tovább: Divatos frizura »

Alkalmi frizura félhosszú hajból

Alkalmi frizura félhosszú hajból

A félhosszú hajból nem jelenthet gondot egy stílusos alkalmi frizura elkészítése, akár házilag. Természetesen fodrász segítségét is kérhetjük, de van egy pár olyan alkalmi frizura, amit mi is el tudunk készíteni, pláne, ha nem idegen tőlünk a hajsütővas, és egyéb hajápolási készülék, illetve készítmény. Ez az a hajhossz, amiből már… Tovább: Alkalmi frizura félhosszú hajból »

Esküvői alkalmi frizurák

Esküvői alkalmi frizurák

Elegáns, stílusos alkalmi frizura készíttetést sok tervezés előzi meg, pláne, ha ez az alkalom az esküvőnk. Minden nő ilyenkor szeretne a legszebb lenni, hiszen ez élete nagy napja. Miután megtaláltuk életünk legszebb menyasszonyi ruháját, a hozzáillő cipővel együtt, a következő eldöntendő feladat, milyen esküvői frizura illik legjobban ruhánk stílusához. Meghatározó… Tovább: Esküvői alkalmi frizurák »

Frizura rövid hajból

Frizura rövid hajból

Szinte minden nő fejében megfogan, legalább egyszer a gondolat, hogy milyen jó lenne egy rövid frizura, és általában a gondolatot tett is követi. Úgy döntöttünk tehát, hogy a rövid haj mellett tesszük le a voksunkat, és nem követjük azt az általános elvárást, hogy a hosszú haj igazán nőies, ami persze… Tovább: Frizura rövid hajból »

Rövid frizura kerek archoz

Rövid frizura kerek archoz

A frizura megválasztása, ideális esetben, arcformánk korrigálásában is sokat segít. Mit is nevezünk kerek arcnak? Ha a homlokunk ás állunk közötti távolság megegyezik, nagyjából az arcunk  szélességével. Egy jót megválasztott rövid frizura kerek arcformánkon is változtathat, megnyújthatja azt. Semmiképpen ne válasszunk, bármennyire is szívünk vágya, extra rövid frizurát. Ha mégis… Tovább: Rövid frizura kerek archoz »

Oldal 1 - 212
Szemfestés 2024