0

Szemfestés praktikák

Ha mi magunk szeretnénk elkészíteni sminkünket, érdemes ellesni néhány szemfestés praktikát. Az egyik ilyen hasznos módszer az, hogy amikor a szemet festjük, a szemek alá rakjunk világos színű púdert. Ez azért hasznos praktika, mert ha poros alapú szemhéjfestéket használunk, a púder kifogja az apró szemcséket, és nem teszi tönkre az alapozást. A smink befejezése után, miután már szemspirált is használtunk, a púdert nyugodtan letörölhetjük.

A másik ilyen szemfestési praktika az, hogy mindig a sötétebb színű árnyalatot vigyük fel előbb a szemre. Ez azért is jó, mert ha túl sok sötét színű festéket viszünk fel, és letöröljük, viszont picit mégis látszik, akkor a világosabb színű árnyalattal nagyon szépen eltakarhatjuk vagy összemoshatjuk.

Szemfestés praktikák

Szemfestés praktikák

Ügyes szemfestési praktika például a nagy szempillák varázsolása. Ha nagyon pici szempilláink vannak, használhatunk műszempillát, de ha ez nincs kéznél, akkor a szemspirál választásánál figyeljünk arra, hogy egyszerre dúsítson és hosszabbítson is. Ha nincs ilyenünk, akkor külön-külön szerezzünk be egy dúsító és egy hosszabbító szempillaspirált, és először használjuk a hosszabbítót, utána a másikat. Nagyon látványos és igéző tekintetet varázsolhatunk.

A szemfestési praktikák elsajátítása után nagyon fontos a sminklemosás is. Nagyon gyakran megviseli a bőrt a smink eltávolítása, mivel dörzsöljük, húzzuk, irritáljuk azt. Szerezzünk be egy jó sminklemosót, hanem nedves törlővel távolítsuk el a sminket, utána hideg vízzel mossuk le arcunkat.

  
Iktatva: Szemfestés Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024