0

Szemfestés otthon

A szemfestés otthon szinte a mindennapi teendőink között szerepel. Ha már régóta sminkelünk, akkor nagyjából tudjuk, hogy milyen színek állnak jól, milyen színek mennek az öltözékünkhöz. Fontos, hogy jó minőségű kozmetikumokat szerezzünk be, mivel gyakori használat esetén a bőrünk épségét is veszélyeztetjük.

Az otthoni szemfestésnél ügyeljünk az alapozásra. Ha nagyon sokat sminkelünk, azért, hogy megkíméljük a bőrünket, annak ellenére, hogy ma már bőrbarát alapozókat forgalmaznak, igyekezzünk a legkevesebbet használni. Csak oda tegyünk, ahova szükséges. Ha vannak sötétebb részek az arcunkon, azokat korrigáljuk, máshová ne tegyünk.

Szemfestés otthon

Szemfestés otthon

Az otthoni szemfestésnél fontos, hogy odafigyeljünk minden részletre. Ahhoz, hogy szép sminket készítsünk, nagyon sok türelemre és pontosságra van szükség, viszont ez nem azt jelenti, hogy nem lehetünk változatosak. Otthon nagyon könnyen készíthetünk például natúr sminket. Nincs is szükség másra, csupán egy fülpucolóra és néhány hozzánk közelálló színárnyalatra, valamint egy szemceruzára.

A szemfestések közül az, amelyet otthon is könnyen alkalmazhatunk, és nagyon szép eredményt érhetünk el, talán a legmegfelelőbb az átmenetes, füstös szemfestés. Ezt úgy készítsük el, hogy alapozzuk először a szemhéjat, utána a szem sarkába vigyünk fel egy sötét árnyalatot, ezt satírozzuk össze egy világosabbal, és a szem belső sarkaiba satírozzunk egy világos fehér színű festéket. Kihangsúlyozhatjuk szemceruzával és szemspirállal, az eredmény nagyon szép és minden alkalomra nagyon jó.

  
Iktatva: Szemfestés Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024