0

Szemfestés csillámporral

A legfontosabb a szemek sminkelésénél az alapozás. Miután ez megvan, bátran foghatunk hozzá akár egy csillámporos szemfestéshez is. Csillámporos szemfestésnél elsősorban egy alapréteget kell felvigyünk a szemhéjunkra, amelynek semleges, halvány színűnek és mindenképp krémes állagúnak kell lennie, hogy a csillámpor jól megtapadjon benne, és ne hulljon le.

A csillámporral óvatosan kell bánni, mert nagyon gördülékeny, így nehezen áll meg az ecseten, ezért javasolt a szivacsos sminkfelvivőt használni, mert abban meg tud tapadni a lágy csillámpor, és könnyebben szét lehet vele dolgozni azt. Ha hétköznapra vagy egy családi összejövetelre szeretnénk a szemfestést csillámporral készíteni, akkor érdemes a csillámport kizárólag csak a szemhéj külső zugában alkalmazni, és színben közelálló szemhéjpúderrel kombinálni.

Szemfestés csillámporral

Szemfestés csillámporral

Amikor egy különleges alkalomra, estélyre készülve sminkeljük magunkat, akkor a szemfestést csillámporral úgy készítsük, hogy az egész szemhéjunkat bevonjuk egy réteg krémes szemhéjfestékkel, majd abba a szivacsos ecsetünk segítségével jól beledolgozzuk a csillámport, a külső szemzugból befele haladva, vigyázván arra, hogy ne kenjük fennebb a szemcsontunknál, és annak vonalán jól dolgozzuk el.

Ha szeretnénk hangsúlyosabb sminket készíteni, akkor használhatunk többféle árnyalatú csillámport, és a külső szemzugból befele halványítva alkalmazzuk. Az utolsó, de egyben legfontosabb lépés, hogy a szempillákat szempillaspirállal nyomatékosan fessük ki, mert hanem elveszítik a kellő hatást a hangsúlyos szemek.

  
Iktatva: Szemfestés Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024