0

Szemöldök formázás, sminkelés

A szem sminkelés egyik fontos tényezője szemöldökünk formája és színe. Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy milyen ívű, formájú szemöldök lenne a legjobb, inkább menjünk el szakemberhez, és alakíttassuk ki vele a megfelelő formát. Ezek után már csak formára kell igazítanunk időnként.

Ha mégis mi szeretnénk kialakítani, vigyázzunk, hogy szemöldökünk ne legyen természetellenes ívű, vagy túl vékony. Lehetőleg bentről kifelé vékonyodjon. Igazodjon szemünk formájához, arcunk adottságaihoz. Ha határozott látványt akarunk elérni, használhatunk szemöldök ceruzát vagy egy sötét árnyalatú szemfestéket vihetünk fel ecsettel. Otthoni szemöldök festéskor ne használjunk hajfestéket semmiképpen, mert vakságot okozhat, szigorúan szemöldökfestéket.

szemöldök formázás, sminkelésSzemöldökünk színe legyen sötétebb, mint hajunk, de vigyázzunk, ne legyen túl nagy kontraszt közöttük. Ha világosabb szemöldököt szeretnénk, először ki kell szőkíteni, mint hajfestés esetén, majd utána tudjuk a megfelelő világosabb színt festéssel elérni. Szemöldökfestéket fodrászkellék botban vásárolhatunk. Van, aki olyannak látja szemöldöke formáját, ami nem korrigálható egyszerű sminkeléssel.

Ebben az esetben forduljunk sminktetováló szakemberhez, aki tartósan kialakítja szemöldökünk megfelelő vonalát. Mielőtt erre a lépésre szánjuk el magunkat, gondoljuk végig milyen tartós szemöldök sminket szeretnénk, hiszen hosszú ideig ezzel kell élnünk, nap mint nap. A sminktetoválás körülbelül 2-3 évig tart. Elrettentő tetovált sminkeket láthatunk az utcán. Keressünk olyan szakembert, aki jól képzett, és akinek ízlésében, szaktudásában maximálisan megbízunk.

  
Iktatva: Szemfestés, Tippek és tanácsok

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024