Cikkek a(z) Tippek és tanácsok és Szemfestés kategóriából

Ha teljesen otthon vagyunk szemfestés témába, akkor sem árt, ha tippek és tanácsok segítségével tökéletesítjük tudásunkat.A szemfestés napi rutinjának megkönnyítésére számos tippet és tanácsot kaphatunk. Nem mindenki egyformán ügyes kezű, ahogy nem mindenki tudja ördöngös ügyességgel használni a szemfesték felhordására szolgáló ecsetet. Apró tippek és tanácsok nagy szolgálatot tehetnek ezek elsajátításában.

Szemfestés, vízvonal kihangsúlyozásával

Szemfestés, vízvonal kihangsúlyozásával

Egy tini vagy egy kezdő sminkes talán legelső sminkeszköze a sima szemceruza. A szín is általában a jól megszokott fekete. Az első tapasztalat is a szemfestés vízvonalon történik, vagy más néven a szem kihúzásán. Rengeteg lehetőség rejlik benne, hisz lehet játszani a színekkel vagy épp azzal, hogy a szempillák tövében… Tovább: Szemfestés, vízvonal kihangsúlyozásával »

Szemfestés trükkök

Szemfestés trükkök

Egy nőnek ruháján és haján kívül a sminkjére is oda kell figyelnie. Fontos, hogy mindig a ruhájához, korához és alkatához illő sminket válasszon. A szemfestési trükkök ismerete az egyik olyan tudás, ami nélkülözhetetlen egy tökéletes smink elkészítéséhez. A szemfestés trükkök közé tartozik, hogy ha tartós szemhéjfestést szeretnénk, akkor az alapozóval… Tovább: Szemfestés trükkök »

Cica szemfestés

Cica szemfestés

Ez a fajta smink szexi és csábító. Ismerni kell a technikáját, ám egy kis gyakorlással tökéletes cica szemfestést készíthetünk. Bemutatjuk azokat a lépéseket, melyek követésével elkészíthetjük a cicás szemet. Szükségünk lesz ehhez fekete szemceruzára, szemtusra, szemhéjfesték ecsetre, sötét színű szemhéjfestékre (szürke, barna, zöld), szemöldökceruzára és szempillaspirálra. Mielőtt hozzálátnánk a cica… Tovább: Cica szemfestés »

A szemfestés menete

A szemfestés menete

A tökéletes smink elkészítéséhez szükség van pár alaplépésre, mely egy kis rutint igényel. Nem baj, ha elsőre nem sikerül tökéletesen, hiszen „gyakorlás teszi a mestert”. Röviden felvázoljuk a sminkelés lépéseit, illetve bővebben a szemfestés menetét: Először az arcbőrt tisztítjuk meg, ezután következik az alapozás, illetve a korrektor használata, majd a… Tovább: A szemfestés menete »

Szemfestés kezdőknek

Szemfestés kezdőknek

Ahhoz, hogy kezdőként tökéletes szemeket fessünk, elsősorban ismernünk kell bőrünk típusát. A bőrtípusokat négy csoportba soroljuk, mindegyik típusnak egy-egy gyümölcsnevet adunk: Barack: Bőrük sárgás, csontszínű, lehetnek szeplőik is. Hajuk szalma-, aranyszínű- vagy vörösesszőke. Szemük színe a zöldestől a kékig, sőt az aranybarnáig terjedhet, ritka a sötét szemszín. Citrom: Bőrük tejfehér,… Tovább: Szemfestés kezdőknek »

Szemfestés árnyékolás

Szemfestés árnyékolás

Egy nő legszebb ékszere mosolya mellett a szeme. Otthon is könnyen gyönyörű szemeket varázsolhatunk magunknak, melyhez nincs másra szükségünk, mint a megfelelően kiválasztott szemfestékre és egy kis türelemre az elkészítéséhez. A szemfesték nemcsak kifejezőbbé teszi a szemeket, hanem gyönyörűvé is varázsolhat bármilyen arcot. A szemfestés egyik legfontosabb lépése a szemfestés… Tovább: Szemfestés árnyékolás »

Szemfestési technikák

Szemfestési technikák

A sminkelés egyik leghangsúlyosabb része a szemfestés. A szem kiemelésén és csillogóbb tekintet varázslásán túl nagyon fontos a szem alakjának korrigálása, és a szem környékének megfelelő ápolása. Mindezeket figyelembe véve különböző szemfestési technikák állnak rendelkezésre. A technika megválasztásához figyelembe kell venni azt is, mi áll jól a szemformánkhoz, illetve szemünk… Tovább: Szemfestési technikák »

Szemfestés szemceruzával

Szemfestés szemceruzával

Egy jól mutató, igéző szempárhoz, amit szemceruzával festünk ki, szükséges többek között egy nem túl puha és nem túl hegyes ceruza. Minden boltban, áruházban, ahol szemceruza kapható, vannak úgynevezett „teszterek”, melyeket ki is lehet próbálni, mielőtt vásárolnál néhányat belőlük. Ezt a tesztert húzd végig a kézfejeden, és nézd meg, mennyire… Tovább: Szemfestés szemceruzával »

Szemöldök formázás, sminkelés

Szemöldök formázás, sminkelés

A szem sminkelés egyik fontos tényezője szemöldökünk formája és színe. Ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy milyen ívű, formájú szemöldök lenne a legjobb, inkább menjünk el szakemberhez, és alakíttassuk ki vele a megfelelő formát. Ezek után már csak formára kell igazítanunk időnként. Ha mégis mi szeretnénk kialakítani, vigyázzunk, hogy szemöldökünk ne… Tovább: Szemöldök formázás, sminkelés »

Smink tippek szem kiemeléshez

Smink tippek szem kiemeléshez

A szem sminkelését kezdjük egy halvány árnyalat felvitelével az egész szemhéjra. Egyenletes alapot kapunk egy jó smink készítéséhez. Ha mélyen ülő szemünk van, ne használjunk sötét szemfestéket, kizárólag világos, halvány árnyalatot. Szempilla spirállal emeljük ki szemünket. Ha kissé dülledt a szemünk, szemhéjunkat túl nagynak látjuk. Ilyen esetben rakjunk fel sötétebb… Tovább: Smink tippek szem kiemeléshez »

Oldal 1 - 212
Szemfestés 2024