0

Smink zöld szemhez

Igen ritka a zöld szemszín. Általában nem is tisztán zöld, inkább zöldeskék, zöldesszürke illetve zöldes barna. Ha zöld szem sminket használunk, jól kiemelhetjük szemünk színének zöld árnyalatát. Vigyázzunk azonban arra, hogy jól válasszuk meg a szemfestékek árnyalatát. Ne olvadjon egybe szemünk színével.Jó megoldás még, ha nem tiszta zöld szemünk van, ha két színt használunk. A zöld mellett kéket, kékeszöld szem esetén, barnát a barnás zöld szemünkhöz és így tovább.

A zöld szemszínhez tulajdonképpen minden szín jól áll. Elegáns smink készülhet pezsgő színnel esetleg halvány rózsaszínnel, ezek a meleg színek jól kiemelik zöld szemünk színét. Ha fiatalosabb szemsminket szeretnénk készíteni, használjunk mályvás, lilás árnyalatokat. A színek melegsége jól kiemeli a zöld szem hidegségét, éppen ezért arra vigyázzunk, hogy ne használjuk ezeknek a színeknek hideg árnyalatait.

smink zöld szemhezÉrdemes kipróbálni a zöld, kék vagy lila szemceruzát kontúr színnek. Kísérletezzük ki, melyik szín áll jól a mi zöld szemszínünkhöz. Szinte hihetetlen, de a szem kontúrozásához jól megválasztott ceruza színe nagyon hatásosan emeli ki szemünk színét. A kék szem festékek használatánál meleg színárnyalatot válasszunk, hogy ne legyen az összhatás túl hideg.

Általában vigyázzunk az árnyalatok megválasztásánál. A túl hideg színárnyalat metsző tekintet kölcsönöz. Szempilla spirálok közül választhatunk feketét, sötétkéket esetleg barnát. A szempilla festék használatakor is figyeljünk szemszínünk árnyalatára, valamint legyen összhangban a szemfestékek színével is.

  
Iktatva: Szemszín szerint, Zöld

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024