0

Smink kék szemhez

A kék szemet a legkönnyebben úgy sminkelhetjük, hogy felkenünk egy natúr színű szemfestéket a felső szemhéjunkra, fekete kontúrt rakunk fel, végül egy szempillaspirállal fejezzük be a szemfestést. A kék szemszín magában is nagyon mutatós, így egyszerű sminkkel is ki tudjuk emelni szemünk színét. Ha mégis szeretnénk színesebb sminket, több lehetőség közül választhatunk.

Először is kék sminket rakhatunk fel. Világoskék szemhéj púderrel, és sötétebb kék szemceruzával hangsúlyozhatjuk szemünk színét. Végül rakjunk fel fekete vagy sötétkék szempilla spirált. A kék szemsminknél vigyázzunk, nehogy szemszínünkkel azonos színű szemfestékkel sminkeljünk. Az azonos szín nem emeli ki szemünk színét, hanem egybe olvad azzal. Válasszunk bátran erősebb árnyalatot a kék szemfestékek közül.

smink kék szemhezA kék szemhez nagyon jól mennek a rózsaszínek, mályvák sötétszürke színnel variálva. A kék szín komplementere a sárga, ezért áll jól a kék szeműeknek az aranyszínű szemfesték. Alkalmi smink készítésekor használhatunk arany csillámport is díszítésként. A kék szemszínt jól kiemeli a bézs szemfesték. Jól ellensúlyozza a kék szín hidegségét.

Ha fiatalos szem sminket szeretnénk készíteni, használjuk bátran a pinket, lilás árnyalatú szemfestékkel kombinálva. A szürke szemhéj púderrel elegáns sminket tudunk készíteni, mely nagyon jól harmonizál kék szemünkkel. Mindig tartsuk szem előtt a szemfesték kiválasztásakor arcunk egyéb adottságát. Bőrünk és hajunk színét, arcunk formáját. Egész megjelenésünknek egységes, harmonikus képet kell mutatni.

  
Iktatva: Kék, Szemszín szerint

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024