0

Rövid frizura kerek archoz

A frizura megválasztása, ideális esetben, arcformánk korrigálásában is sokat segít. Mit is nevezünk kerek arcnak? Ha a homlokunk ás állunk közötti távolság megegyezik, nagyjából az arcunk  szélességével. Egy jót megválasztott rövid frizura kerek arcformánkon is változtathat, megnyújthatja azt.

Semmiképpen ne válasszunk, bármennyire is szívünk vágya, extra rövid frizurát. Ha mégis rövidet szeretnénk, figyeljünk arra, hogy oldalt tépett fazont kérjünk hajszobrászunktól, mert az eltakar két oldalt arcunk szélességéből, és ezzel megnyújthatjuk arcformánkat.

rövid frizura kerek archozVigyázzunk a frufruval, mivel szintén kerekítik az arcot. Inkább hagyjuk szabadon a homlokunkat, ami kerek arc esetén hosszában korrigálja annak formáját. A frufrut inkább tupírozzuk meg, fésüljük felfelé, hátrafelé, habban egy kis géllel adjuk meg a végső formáját. A tupírozással és egyéb hajdúsítási praktikákkal egyébként bánjuk visszafogottan arcunk két oldalán, mivel a dús haj, oldalt szélesíti az arcot, tehát egy oldalt dús frizurával, esetleg áll magasságig érővel csak még jobban kerekítjük egyébként is kerek arcformánkat.

A rövid frizura esetén nagyon fontos szempont a jó szín megválasztása. Ha túl világos bőr és szemszínnel vagyunk megáldva, nem szerencsés a szintén túlvilágos hajszín. Próbáljuk egy kicsit sötétebb árnyalatot választani, és így egy jól megválasztott rövid frizura kerek arcformánkat optikailag szépen meg tudja nyújtani. Mivel választott frizuránk megjelenésünkről alkotott kép alap pillére, fontos, hogy egyéniségünknek, stílusunknak megfelelő frizurát válasszunk.

  
Iktatva: Rövid

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024