0

Mire figyeljünk szemfesték allergia esetén?

A környezet tele van vegyi anyagokkal, amelyek károsítják a test minden részét. Közben szervezetünk megpróbál védekezni e káros anyagokkal szemben. Az allergiás reakciók tulajdonképpen olyan reakciók, melyek során antigén testek jutnak a szervezetbe. Ekkor az immunrendszer ellenáll és elkezdi semlegesíteni őket. De nemcsak a környezet tartogat káros anyagokat, hanem egy kozmetikum is. Bizonyos esetekben előfordul szemfesték allergia is.

 Egy ismert és megszokott termék rendszeres használatakor is előfordulhat allergiás reakció, például olyan esetekben, amikor a szempillaspirál érintkezik a bőrrel vagy a szemhéj festésekor. A szemfesték allergia tünetei lehetnek: a szemhéj erős kipirosodása és viszkető, égő érzés a szem körül.

Szemfesték allergia

Szemfesték allergia

 Ha megállapítottuk, hogy bőrünk valamire allergiás, akkor az orvos javasolni fogja a sminkről való lemondást, hisz nagyon valószínű, hogy egy alapozó vagy egy szemfesték okozza az allergiát. Ezután kísérleteznünk kell magunkon, és meg kell találnunk azt a kozmetikai terméket, ami kiváltja az allergiás reakciót.

 Végezetül néhány jó tanács, hogy elkerüljük a szemfesték allergiát: Ne használjunk senkivel közös sminkkészletet; Megvétel előtt próbáljuk ki a terméket már az üzletben; Figyeljünk a szavatosságra; Mindig jól zárjuk be a dobozokat, és ne tároljuk őket közvetlen napon vagy magas hőmérsékleten; Időnként cseréljük le az ecseteket. Ha odafigyelünk, és betartjuk ezeket a szabályokat, akkor megelőzhetjük a kellemetlen meglepetéseket.

  
Iktatva: Szemfestékek Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024