0

Mire figyeljünk csillámporos szemfesték felvitelekor?

A csillámporos szemfestékek egyre szélesebb teret hódítanak maguknak, mivel könnyen elkészíthetőek és nem igényelnek nagyfokú precizitást, mindamellett gyönyörűek és minden szemszínhez alkalmazhatóak.

A csillámporos szemfesték felvitele előtt ajánlott valamilyen krémes alapú készítmény felvitele a szemhéjra, mivel ezek stabil tartást adnak a csillámpor apró szemcséinek. Ez lehet korrektor, alapozó, de akár szájfény is. Ha azonban nagyobb méretű csillámport szeretnénk a szemhéjunkon viselni, akkor érdemes beszerezni egy csillámzselét, mivel az előbb említett krémek már nem képesek kellően megtartani a nagyobb szemcséket, így fokozatosan lehullana az egész, és beborítaná a színes csillám az arcunkat. Ha már alapoztunk előtte, akkor helyezzünk egy papírzsebkendőt a szemünk alá, mely felfogja a lehulló szemcséket.

Csillámporos szemfesték

Csillámporos szemfesték

A csillámporos szemfesték alkalmazása előtt nem érdemes az arcunkat alapoznunk, mivel a lehulló por csak beleragad a krémes anyagba. Egy másik hasznos tanács, amelyet érdemes megfogadni, hogy a csillámport ne ecsettel vigyük fel a szemhéjra, hanem applikátorral (olyan mint a sminkecset, csak a végén szivacs található), így gyorsabban és könnyebben odatapaszthatjuk az apró szemcséket is.

A csillámporos szemfesték eltávolításakor figyeljünk arra, hogy a szemcsék ne kerüljenek a szembe, mivel erősen irritálják azt. Érdemes celluxot használni a csillám eltávolításakor, mivel a sminklemosókkal csak ide-oda tologatjuk a szemcséket. A ragasztó alapú szöszgyűjtő szintén alkalmas erre a feladatra.

  
Iktatva: Szemfestékek Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024