0

Kiknek ajánlott a szemfestés alul?

Szemfestés alul főképp a serdülőkorú lányoknak ajánlott, hisz egy fekete kontúr nagyon szépen kihangsúlyozza a szem formáját, ezenkívül a tinédzserkori vadságot, merészséget. A gyakori aluli szemfestés viszont nem túl előnyös, mivel a szem körül a bőr nagyon vékony, ezért könnyebben alakulnak ki itt a szarkalábak, ráncok már fiatalkorban is.

A szemfestés alul a 20-as éveikben járó nőknek szintén nagyon jól állhat.  Fontos viszont az, hogy ha a szemünket kihangsúlyozzuk, a szájat csak egy nagyon halvány, esetleg pasztellszínű szájfénnyel vagy rúzzsal fessük ki, ugyanis ha mindkettőt kihangsúlyozzuk, az már túl szembetűnő, és műhatást vált ki.

Szemfestés alul

Szemfestés alul

A 30 feletti nőknek a szemfestés alul egyáltalán nem ajánlott. Ha már vannak ráncaink és szarkalábak, akkor ez a smink csak ronthat a dolgon. Az alul kihúzott szem kiemeli, meghosszabbítja a ráncokat. Még rosszabb lehet ez a kreolbőrű nőknél. A sötétebb bőrű nőknél a ráncok amúgy is jobban látszanak, mint a világosabb bőrűeknél, ha viszont a szemfestést alul alkalmazzák, még inkább kihangsúlyozzák ráncaikat.

A szemfestés alul nagyon sokféle stílust képviselhet, mely attól függ, hogy milyen színeket használunk és mekkora mennyiségben. Ha felül is és alul is húzunk egy vékony kontúrt, az  megfelelő alapozással, pirosítóval és rúzzsal nagyon elegáns és kifejező hatást vált ki.

  
Iktatva: Szemfestés Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024