0

Henna szemfestés

A henna testfestésnek igazi történelme van. A hennát leginkább a végtagokra, kézfejekre, a lábra rajzolták, de ma már találhatunk henna szemfestéket is, amit bátran használhatunk. A henna minták szinte minden kultúrában másak, de leginkább keleten váltak népszerűvé. A henna szemfestés előnye az, hogy kb. másfél hétig is megmarad, így nem kell újra sminkelnünk.

A henna szemfestés nagyon látványos és tartós. A henna festéket egy indiai növényből nyerik, amelyet gyógynövényként is használnak, tehát nem káros. A festék képes beszívódni a bőr felső rétegébe, így garantáltan tartós szemfestést biztosít.

Henna szemfestés

Henna szemfestés

A henna szemfestés változatos. Az indiai nők például különböző mintákat rajzolnak a szemre, amely akár 8-9 órát is igénybe vehet, ha alaposan dolgoznak. De készíthető nagyon egyszerű smink is belőle. Kihangsúlyozhatjuk a szem formáját egy fekete vonallal, ami garantáltan tartós lesz. Előnye az, hogy a henna természetes alapú kozmetikum, és nem vált ki allergiás reakciókat.

A henna szemfestéshez nem kell nagy tudás, bárki sminkelhet henna szemfestékkel. Keleten viszont úgy tartják, hogy a henna szent növény és csak a kiválasztottak használhatják. Mielőtt henna festéket vásárolnánk, figyeljünk arra, hogy honnan szerezzük be. Általában arab és indiai üzletekben találunk jó minőségű hennákat. A jó minőségű henna gyógynövényillatot áraszt, és maximum 5 napig tudjuk tárolni, utána megromlik. Ezért hazánkban sajnos csak vegyszerekkel kezelt hennát találunk.

  
Iktatva: Szemfestés Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024