0

Emo szemfestés

A mai fiatalok közt nagy népszerűségnek örvend az emo divatirányzat. Az emo kifejezés az angol emotional szóból ered, jelentése: érzelem. Az emo stílusnak a fő ismérvei a sötét, általában fekete ruházat, a különös, nagyrészt szemet takaró hajviselet, valamint az erőteljes emo szemfestés.

Az emo szemfestés alapja a műszempilla, de legalábbis a hangsúlyos, fekete szempilla. Az esetek nagy részében jöhet a fekete szemceruza vagy tus, bár nagyon sokan színeket is használnak bátran. Vigyázzunk a fekete szemfestéssel, mert nem mindenkinek áll jól, és bizonyos életkor után már idősíthet. Ugyanakkor ha túl vastagon festjük, akár egy édes pandamacira is hasonlíthatunk.

Emo szemfestés

Emo szemfestés

Az emo szemfestésben nem az a lényeg, hogy rengeteg festék legyen rajtunk, hanem a hangsúlyozás. Fontos, hogy a szemünkre hívjuk fel vele a figyelmet. Satírozó mozdulatokkal tudjuk a legkönnyebben felvinni a festéket a szemhéjunkra. Ennek alapja a jól megválasztott szemhéjpúder és szemceruza. Alapvető dolog, hogy mindig bőrünkhöz illő terméket válasszunk.

Az emo szemfestés lényege nem az, hogy valamilyen divatirányzatot kövessünk, hanem hogy bátran merjünk önmagunk lenni, vállaljuk a festés által is az érzelmeinket, hangulatunkat. Ha jókedvűek vagyunk, bátran nyúlhatunk pink, narancs vagy épp almazöld színekhez, de ha nem vagyunk a toppon, akkor jöhet a fekete vagy a mélybarna.

  
Iktatva: Szemfestés Címkék: , , , , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024