1

A szemfestés menete

A tökéletes smink elkészítéséhez szükség van pár alaplépésre, mely egy kis rutint igényel. Nem baj, ha elsőre nem sikerül tökéletesen, hiszen „gyakorlás teszi a mestert”. Röviden felvázoljuk a sminkelés lépéseit, illetve bővebben a szemfestés menetét:

Először az arcbőrt tisztítjuk meg, ezután következik az alapozás, illetve a korrektor használata, majd a púder felvitele, végül pedig maga a szemfestés. A szemfestés menete a következőképpen történik:

Szemfestés menete

Szemfestés menete

Első lépés a szemceruza helyes használata. Szemceruzát azért használunk, hogy kiemelje a szempillák vonalát. Mielőtt elkezdenénk dolgozni a szemceruzával, egy kis korrektort viszünk fel a szemhéjunkra, így tartósabb lesz a smink. Ezután egy nem túl puha és nem túl hegyes ceruzával vonalat húzunk a szempillák fölött, és egy nagyon kicsit elsatírozzuk.

Következő lépésként a már előre kiválasztott színt felvisszük a teljes szemhéjra, egészen a szemöldök vonaláig, vigyázva, hogy mindenhol szép egyenletesen oszlassuk el. Árnyalásképpen egy sötétebb színt használunk, melyet a felső szemhéjon átlósan felfele viszünk, egészen a szemöldökcsontig, majd egy kicsit az orr irányába. Elsőre kicsit soknak fog tűnni, de a következő lépés pont abban segít, hogy ezt a festéket megfelelően eloszlassuk: a szemhéjon levő sötétebb színt ujjunkkal kissé elsatírozzuk úgy, hogy a szem alá is kerüljön belőle. Így a két szín összhangban lesz egymással. Végül a szempillák spirálozása, az arc pirosítása és az ajkak hangsúlyozása következik.

  
Iktatva: Szemfestés, Tippek és tanácsok Címkék: , , , ,

Egy hozzászólás "A szemfestés menete"

  1. tunde szerint:

    de jó, hogy én is alkalmazhatom, és nem takarja el a szépen kifestett szemem egy szemüveg. Megéri kontaktlencsére váltani, tapasztalat. Most az ofotértnél ingyen megteheted, 3 hónapos ingyen próbaidőre 3 pár lencsét adnak tisztítófolyadékkal

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024