0

A szemfestés alapjai a bőrtípusok függvényében

A szemfestés alapjait megismerni nagyon fontos, mielőtt elkezdünk sminkelni. Ahhoz, hogy milyen sminket, szemfestéket használjunk, ismernünk kell bőrünk tónusát. Ezt most a négy évszak színeire osztjuk: TAVASZ: Bőrük sárgás, elefántcsont színű. Lehetnek szeplősek is, de ezek a szeplők arany barnák. Hajuk bézs-, len-, szalma- vagy aranyszínű, esetleg vörösesszőke. Szemük színe a kéktől a szürkés zöldön át az arany barnáig terjedhet, ritka a sötét színű szem.

NYÁR: Germán típusúak, változatosak. Bőrük kékes árnyalatú, általában tejfehér, esetleg rózsás. Szeplőik szürkések, mogyorószínűek. Hajuk seszínű, szürkés, de előfordul köztük a hamvasszőke és vörös is. Szemük világoskék vagy szürkéskék színű lehet, jellemző a borús tekintet.

Szemfestés alapjai

Szemfestés alapjai

ŐSZ: „Szemre való kaméleon” – Erőteljes szem- és hajszín jellemzi őket, és smink nélkül is vonzóak. Bőrszínűk sárgás, arany, sápadt, áttetsző, de mindenképpen pezsgő és élettel teli. Hajuk vörös, gesztenyebarna, közép- vagy sötétszőke színű. Szemszínük a legvilágosabbtól a legsötétebbig terjedhet, pillantásuk élénk.

TÉL: Drámaiak. Bőrszínük világos. Alapszíne kékesen, zöldesen hideg, porcelánszerű. Hajuk hideg árnyalatú, általában hamvas barna vagy fekete. Szemük kontrasztos, zöld, jég kék, vagy világosszürke színű. Ha szemfestésnél ezeket az alap típusokat figyelembe vesszük, akkor sikeresen tudunk sminkelni. Elsőre natúr, alig látható színeket használjunk, és lassan, de biztosan haladjunk a sötétebb, erőteljesebb színek felé. Próbáljuk ki, hogy mi áll jól!

  
Iktatva: Szemfestés Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024