0

A bio szemfesték lemosó előnyei

Akár egy jó bulira vagy valamilyen jelesebb eseményre, akár a hétköznapokra szeretünk különböző szemfestékeket alkalmazni. Lehet egyszerű vagy extravagáns sminkünk, egy fontos tényezőről soha nem szabad megfeledkezni: a szemfesték eltávolításáról lefekvés előtt. A szemfestékekben a baktériumok ugyanis igen gyorsan elszaporodhatnak, akár 3 hónap alatt is. Emiatt legalább évente frissítenünk kell sminkkészletünket. A szemfesték éjszaka bekerülhet a szembe, így akár súlyos gyulladást, a szem kipirosodását is okozhatja. Ennek elkerülése végett legajánlottabbak a bio szemfesték lemosók.

Bio szemfesték lemosó

Bio szemfesték lemosó

Ezek nem tartalmaznak káros vegyi anyagokat, így nem károsítják a szemet, illetve a szem környékén levő érzékeny bőrfelületet. A bio szemfesték lemosók közül is érdemes azokat a készítményeket választani, amelyek tartalmaznak aloe vera kivonatot, mivel ezek kíméletesen tisztítják a bőrt anélkül, hogy kiszárítanák. Így a lemosó használata után bőrünk sima és ragyogó lesz. Mindemellett ajánlott valamilyen szemkörnyék ápoló használata is, mely segít a táskák eltűntetésében.

Bio szemfesték lemosót mi magunk is készíthetünk a következő összetevőkből: 45 ml kamillafőzet, 7.5 ml mandulaolaj, 1 csepp E-vitamin olaj, 7.5 ml olívaolaj, valamint 15 ml aloe vera gél.

A fent leírt bio szemfesték lemosóban található kamillafőzet kitűnő gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatású. A mandulaolaj gazdag B-vitaminban és magas az omega-9 telítetlen zsírsavtartalma. Az E-vitamin antioxidáns hatású, míg az olívaolaj és az aloe vera gazdag hidratálást biztosít.

  
Iktatva: Szemfestékek Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024