0

Átmenetes szemfestés

Az átmenetes szemfestés titka a satírozás. Nagyon fontos, hogy bármilyen színt viszünk fel, egyenletesen oszlassuk el, vagy szépen dolgozzunk el két festéket úgy, hogy közben színátmenetet képezzünk. Általában a sötétebb színt a szempillák tövébe visszük fel, majd színátmenetet képezünk egy másik, világosabb színű festékkel. Ha szépen dolgozunk, egy színből több árnyalatot is felvihetünk, ezáltal a smink érzékibb, lágyabb lesz.

Ha nem vagyunk tapasztaltak az átmenetes szemfestésben, először használjuk a fekete és fehér színeket, mivel ezek egymás ellentétei, és ha hibázunk, az nagyon szembetűnő. Ha ezzel boldogulunk, más színekkel is nyugodtan próbálkozhatunk. Ennek a sminknek a lényege, hogy a színek simuljanak, legyen lágy, és a satírozással érjük el azt, hogy két egymástól eltérő szín is harmonizáljon.

Átmenetes szemfestés

Átmenetes szemfestés

Az átmenetes szemfestés leginkább a 20-as években volt elterjedt, mely rendkívül elegáns, de akár extrém is lehet, attól függően, hogy milyen színekkel dolgozunk. A színeken belül dolgozhatunk azok árnyalataival is, így még simább, füstösebb sminket hozhatunk létre.

Az átmenetes szemfestés lényege, hogy lépésenként építsük fel a sminket. Kezdjük a legsötétebb, legdominánsabb színnel, majd annak világosabb árnyalatával, illetve egy világos színű festékkel képezzünk árnyalatot. Sminkelésnél nagyon fontos figyelembe venni a szem formáját, a szemöldököt, a mélyítővonalat és természetesen a bőrszínt is.

  
Iktatva: Szemfestés Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024