0

Árnyékolt szemfestés

Az úgynevezett füstös szemek nagyon előnyös és frappáns megoldást nyújtanak, mivel hétköznapokra és ünnepi alkalmakra egyaránt közkedvelt.  Árnyékolt szemfestést könnyen készíthetünk, ha egy kis kézügyességgel rendelkezünk. Tetszés szerint válogathatunk a színpalettán, és akár két ellentétes színt is alkalmazhatunk egyszerre. A legfontosabb tényező árnyékolt szemfestésnél, hogy a színek jól össze legyenek dolgozva, és egy színnek több árnyalatát alkalmazzuk.

Ha hétköznapunkat szeretnénk feldobni árnyékolt szemfestéssel, akkor az előalapozott bőrre vigyük fel először a halványabb árnyalatot a belső szemzugba, majd kifele haladva egyre sötétebb színt, de a legsötétebb mindig a külső szemzugba kerüljön. Ha jól összedolgoztuk a színeket egy tiszta ecsettel, a szempillákat spirálozzuk ki, de előtte akár egy fekete szemceruzával is kihúzhatjuk a szempillák tövét.

Árnyékolt szemfestés

Árnyékolt szemfestés

Ha alkalmi sminket készítünk árnyékolt szemfestéssel, használhatunk intenzívebb színeket, csillogó szemhéjpúdert, és felvihetjük egészen a szemcsontra is, jól eldolgozva körkörös mozdulatokkal. Végezetül feldobhatjuk egy fekete tussal az egészet, és mindenképp spirálozzuk ki erőteljesen a szempillákat.

Alkalomadtán, ha merészebbek vagyunk, kinnebb mehetünk a szemöldök vonala alól, megszegve a sminkelés alapszabályait, és egy bravúros sminket kapunk. Fekete alappal is dolgozhatunk, néhány fontos tényezőt szem előtt tartva. A fekete alapot a külső szemzugból indulva befele halványodva vigyük fel, majd egy tiszta ecsettel a belső szemzugból kifele haladva rá a feketére egy élénk színt vigyünk fel. Előnyt jelent, ha csillogó szemhéjpúdert alkalmazunk a mozgó részeknél.

  
Iktatva: Szemfestés Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024