Hírek szemöldök és Szemfestés témában

Mit értünk a helyes szemfestés kifejezés alatt?

Mit értünk a helyes szemfestés kifejezés alatt?

A helyes szemfestés mindenekelőtt a hibák eltüntetésével kezdődik. Szinte minden második nő szemei karikásak, melyek vagy a rossz táplálkozásnak tudhatóak be, vagy pedig genetikailag öröklődnek. Ez ellen korrektor használatával tehetünk. Ez az első lépés az alapozás után. Ezt követően mindenképp meg kell határoznunk, hogy milyen a szemformánk, és ennek alapján… Tovább: Mit értünk a helyes szemfestés kifejezés alatt? »

Profi szemfestés

Profi szemfestés

A profi szemfestés titka, hogy ismerjük a szemformánkat és a hozzánk illő színeket. Nagyon sokan abba a hibába esünk, hogy több színt, többféle állagú festéket viszünk fel egyszerre a szemhéjra, rossz helyre. A profi sminkesek általában két színt használnak, árnyékolásra és kihangsúlyozásra, ezeket pedig szépen összesatírozzák. Ezután csak szemceruzát vagy… Tovább: Profi szemfestés »

Szemfestés nagy szemekre

Szemfestés nagy szemekre

Ha nagy szemeink vannak, szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ugyanis bármivel is kísérletezünk, az jól fog állni. A nagy szemek előnye, hogy nagyon látványos sminkeket lehet készíteni, sok árnyalatot használhatunk, és az eredmény káprázatos lehet, amennyiben jól dolgozunk. Nagyon sokan viszont nem szeretik, ha nagy, kerek boci szemük van, pedig ez az… Tovább: Szemfestés nagy szemekre »

Szemfestés 50 felett

Szemfestés 50 felett

Ahhoz, hogy 50 felett is kitűnően nézzünk ki, meg kell tanulnunk, hogy melyek azok a kiegészítők, ruhák, és melyik az a smink, amely jól áll nekünk. A szemfestésnek 50 felett diszkrétnek kell lennie. Fontos, hogy ne használjunk túl élénk színeket, sem pedig csillámporos szemhéjfestéket. Ezek mind kiemelik a ráncokat azáltal,… Tovább: Szemfestés 50 felett »

Szemfestés kicsi szemre

Szemfestés kicsi szemre

Ha a szemeinket túl kicsinek találjuk, és tenni akarunk ellene, akkor sajátítsunk el néhány olyan sminkelési praktikát, amellyel elérjük, hogy szemeink nagyobbnak tűnjenek. A legfontosabb, amit a kicsi szemmel rendelkezők nem tehetnek, az az, hogy kihúzzák a szem belső sarkait. Sem alul, sem belül nem szabad a belső sarkakat kihúzni,… Tovább: Szemfestés kicsi szemre »

Egyiptomi szemfestés

Egyiptomi szemfestés

Az ókori egyiptomiak nagy hangsúlyt fektettek a test és a bőr ápolására. Ritkán használtak szappant, inkább a lemosó tejeket részesítették előnyben. Ugyanilyen fontos volt az arc festése is, legfőképpen a szem festése. A mai nő is, ha elegáns helyen kell megjelenjen, elkezd gondolkodni, hogy milyen stílus illene legjobban az alkalomhoz. Az… Tovább: Egyiptomi szemfestés »

Cica szemfestés

Cica szemfestés

Ez a fajta smink szexi és csábító. Ismerni kell a technikáját, ám egy kis gyakorlással tökéletes cica szemfestést készíthetünk. Bemutatjuk azokat a lépéseket, melyek követésével elkészíthetjük a cicás szemet. Szükségünk lesz ehhez fekete szemceruzára, szemtusra, szemhéjfesték ecsetre, sötét színű szemhéjfestékre (szürke, barna, zöld), szemöldökceruzára és szempillaspirálra. Mielőtt hozzálátnánk a cica… Tovább: Cica szemfestés »

Szemfestési technikák

Szemfestési technikák

A sminkelés egyik leghangsúlyosabb része a szemfestés. A szem kiemelésén és csillogóbb tekintet varázslásán túl nagyon fontos a szem alakjának korrigálása, és a szem környékének megfelelő ápolása. Mindezeket figyelembe véve különböző szemfestési technikák állnak rendelkezésre. A technika megválasztásához figyelembe kell venni azt is, mi áll jól a szemformánkhoz, illetve szemünk… Tovább: Szemfestési technikák »

Szemfestés 2024