0

Szemfestési technikák

A sminkelés egyik leghangsúlyosabb része a szemfestés. A szem kiemelésén és csillogóbb tekintet varázslásán túl nagyon fontos a szem alakjának korrigálása, és a szem környékének megfelelő ápolása. Mindezeket figyelembe véve különböző szemfestési technikák állnak rendelkezésre. A technika megválasztásához figyelembe kell venni azt is, mi áll jól a szemformánkhoz, illetve szemünk színéhez.

A szemfestési technikák közül egyik legismertebb a satírozás. Általában a felvitt szemfesték nyersnek bizonyul, túl intenzív. A satírozásnak az a szerepe, hogy kicsit összemossa, árnyékolja a színeket. Ezzel a technikával egy színátmenetet képezünk két szín között, elérve ezáltal a vonzóbb, finomabb hatást. Ahhoz, hogy több színből egy kellemes átmenetet képezzünk, legcélszerűbb ecsetet használni, de különböző krémek és púderek is alkalmasak erre.

Szemfestési technikák

Szemfestési technikák

A  kontúrozás is a népszerű szemfestési technikák közé tartozik. Nagy előnye, hogy könnyen elsajátítható, a nők túlnyomó többsége használja. Nem kell hozzá más, csak jól megválasztott szemceruza és szemhéjtus. Itt sem elhanyagolható szempont a szem formájának, színének, illetve az alkalomnak, a ruháknak, kiegészítőknek a figyelembevétele.

A harmadik nagy kategória szorosan illeszkedik az előbbihez, ez a szemöldök és szempilla kiemelése. Ez a technika már szinte egyenrangú a hajfestéssel, hiszen a nők többsége a tartós festést részesíti előnyben. A szempilla- és szemöldökfestést egy kozmetikus 10-15 perc alatt elvégzi, az eredmény pedig tartós. Bármelyiket is válasszuk az említett szemfestési technikák közül, kellő odafigyeléssel és türelemmel, az eredmény nem marad el: kellő önbizalom és pozitív kisugárzás a jutalom.

  
Iktatva: Szemfestés, Tippek és tanácsok Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024