0

Szemfestés tussal

Szemhéjfestés tussal sokkal gyakorlottabb kezeket igényel, mint a szemceruzával való dolgozás. A szemhéjtus lehet folyékony, a tubushoz tartozó ecsettel, vagy krémállagú, amit ferdén metszett ecsettel tudsz felvinni. Sminkboltokban kapható olyan préselt porállagú tus is, mely szárazon és kevés vízzel, nedvesen is használható, ám ezt már a gyakorlottabbaknak ajánljuk. A lényeg, hogy magabiztosan használd.

Ülj le egy nagyítós tükör elé, a szabad kezeddel feszítsd meg a felső szemhéjadat, és a szempillatövedhez a lehető legközelebb magabiztos mozdulattal húzd végig a tus ecsetjét. Akkor szép, ha egyáltalán nem maradt fehér rész a festés alatt. Egy aprócska trükk azoknak, akik először próbálkoznak szemfestést tussal:

Szemfestés tussal

Szemfestés tussal

Először a szem közepétől kifelé haladva, majd szintén középtől a belső szemzug felé folytatva
könnyebben haladhatsz, és szebb végeredményt is fogsz kapni. Az utolsó ecsetvonással húzd át a vonalat a belső szemzugtól a külsőig. Ha így sem vagy biztos magadban, akkor jöjjön a jól bevált és begyakorolt mozdulatsor. Szemceruzáddal rajzold elő az ívet, és azt fesd át a tussal.

Ha csak szemhéjtust használsz a sminkedhez, ajánlott a szempilláidat is kiemelni erőteljesen, akár műszempillákkal is. Ez így fog a legjobban mutatni. Az éles tusvonal vagy a drámaian elmosódott kontúr a legegyszerűbb eszköz ahhoz, hogy tekinteted igazán csábos legyen.

  
Iktatva: Szemfestés, Tussal Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024