0

Szemfestés szemhéjtussal

A sminkelés egyik leglátványosabb hatást kiváltó eszköze a szemhéjtus. Nagyon sokan szeretik, de ugyanannyian rettegnek is tőle, hisz a szemfestés szemhéjtussal tapasztalatot és türelmet igényel. Ám megéri gyakorolni a technikát, mert gyönyörű szemeket varázsolhatunk magunknak.

 A szemfestés szemhéjtussal a pontosságon múlik. Lényeges, hogy a kezünk mindig stabilan álljon. A legjobb megoldás, ha valamivel megtámasztjuk. Ne keseredjünk el, ha elsőre nem sikerül szép ívet húzni, vagy fehér csík marad a szempillák tövében. Az sem mindegy, hogy milyen fajtát használunk, mert többféle is van. A leginkább használt az ecsetes fajta. Ezzel a legnehezebb dolgozni, mert könnyen hajlik az ecsetes rész. Mostanában kezdett elterjedni a filcszerű tus. Ezzel úgy tudunk dolgozni, mint egy vékonyhegyű filccel.

Szemfestés szemhéjtussal

Szemfestés szemhéjtussal

Ennél a fajta szemfestésnél is érdemes a szemhéjat lealapozni, mert akkor szebb ívet tudunk húzni, és míg megszárad, nehezebben maszatolódik el. Aki még tapasztalatlan a szemhéjtussal való szemfestést illetően, annak érdemes a tus színével megegyező szemceruzával „szamárvezetőt” rajzolni. Mikor ráhúztunk a tussal, eltűnik ez a vonal.

Nem kell elkeseredni, ha elsőre nem sikerül, mert ez egy sok gyakorlást igénylő festési mód. Olyankor érdemes nekifogni legelőszőr, amikor nem kell sietnünk sehová, és van időnk és türelmünk kitapasztalni, hogy hogyan kell a szemfestést szemhéjtussal kivitelezni.

  
Iktatva: Szemfestés, Tussal Címkék: , , , , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024