0

Szemfestés szemforma szerint

A szemfestést szemforma szerint kell igazítani, hisz mindegyik szem karakteres, és mindenkinek más színek, más vonalak állnak jól. Az egymáshoz közel lévő szemekhez például olyan sminket kell készítenünk, amely optikailag széthúzza a szemeket. Tehát nyújtani kell, amelyet úgy érünk el, hogy a szem belső sarkaiba világosabb színű festéket használunk, és szépen haladva a szem végéig egyre sötétebbet. A végén felrakhatunk néhány műszempillát is a szempillák végére, így még karakteresebb lesz.

A mandula alakú szemeknél is a szemfestés a szemformához kell alakuljon. Ez ebben az esetben nagyon könnyű, mert ez az a szemforma, amelynél nem kell optikai csalásokat bevetnünk, hisz önmagában is nagyon szép ez a forma. Igyekezzünk úgy sminkelni, hogy megmaradjanak a szép vonalak. Bármilyen színű festéket használhatunk a haj- és szemszínt figyelembe véve.

Szemfestés szemforma szerint

Szemfestés szemforma szerint

A mélyen ülő szemeknél a szemfestésnek hangsúlyosnak kell lennie. A lényeg, hogy a szempillák tövét mindig hangsúlyozzuk ki feketével, ez optikailag közelebb hozza a szemeket. A szemhéjra pedig vigyünk fel egy világosabb színt, ezzel nem hangsúlyozzuk ki a szemek mélységét.

A szemfestés tehát mindig szemforma szerint kell történjen. Mindegyik szemforma más, ezért meg kell határoznunk, hogy a sajátunk melyik típusba sorolható be leginkább, és a továbbiakban ennek megfelelően sminkeljünk.

  
Iktatva: Szemfestés Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024