0

Szemfestés kezdőknek

Ahhoz, hogy kezdőként tökéletes szemeket fessünk, elsősorban ismernünk kell bőrünk típusát. A bőrtípusokat négy csoportba soroljuk, mindegyik típusnak egy-egy gyümölcsnevet adunk:

Barack: Bőrük sárgás, csontszínű, lehetnek szeplőik is. Hajuk szalma-, aranyszínű- vagy vörösesszőke. Szemük színe a zöldestől a kékig, sőt az aranybarnáig terjedhet, ritka a sötét szemszín. Citrom: Bőrük tejfehér, esetleg halvány rózsás árnyalatú. Hajuk világosbarna, hamvasszőke és vörös. Szemük világoskék és szürkéskék színű. Alma: Bőrük sárgás, aranyszínű, élettel teli. Hajuk vörös és gesztenyebarna színű. Szemszínük a legvilágosabbtól a legsötétebbig terjedhet, a pillantásuk élénk. Szilva: Kékesen, zöldesen hideg porcelánszerű bőr. Hajuk barna vagy fekete. Szemük zöld, jég kék vagy világosszürke.

Szemfestés kezdőknek

Szemfestés kezdőknek

Miután ismerik bőrünk típusát, a szemfestés kezdőknek is egyszerű lesz, ők is könnyen kiválaszthatják a szemfesték színeket. A Barack és Citrom bőrtípusú hölgyeknek szemfestékként ajánlott a kék, lila, ibolya és a kávébarna szín. Az Alma és Szilva bőrtípusú hölgyeknek ajánlott a rózsaszín, a pezsgő, az arany és a barna szín.

Ha mindez megvan, akkor nincs más hátra, mint kiválasztani a szemceruzát és szempillaspirált, valamint használhatunk tust is. Szemceruzát ajánlott a szemöldök, illetve – sötétebb hajszínű hölgyeknél – a haj színének megfelelőt választani, hogy a színek összhangban legyenek egymással. Tust illetve szempillaspiralt tetszés szerint választhatunk magunknak. Aki nem kezdő sminkelő, az kísérletezhet is a színekkel.

  
Iktatva: Szemfestés, Tippek és tanácsok Címkék: , , , , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024