0

Szemfestés egyszerűen

Mivel mindenkinek más az arcformája és arca karakterisztikája, ezért a sminkelésnek személyre szabottnak kell lennie, főleg ha valamilyen alkalomra készülve sminkeljük magunkat. Mindenképpen a legfontosabb szabály, hogy a megtisztított arcot kezdjük el sminkelni.

Ha szemeinket szeretnénk kihangsúlyozni, egy hétköznapi szemfestést egyszerűen megoldhatunk egy kis szemhéjpúder, egy fekete szemceruza és egy szempillaspirál segítségével. Ehhez elsősorban arctípusunkhoz passzoló arckrémmel kell kezdenünk, és ha nem akarunk alapozót használni, akkor egy kis kőpúderrel vagy korrektorral eltüntethetjük az esetleges bőrhibákat, és sminkünket is tartósabbá tehetjük.

Szemfestés egyszerűen

Szemfestés egyszerűen

Egyszerű szemfestéshez vigyünk fel szemhéjunkra, a belső szemzugba halványabb, majd kifele haladva erősebb szemhéjpúdert. A szemhéj hajlatánál picivel fennebb – hogy ha felnyitjuk a szemünket, akkor is látszódjon majd – húzzuk ki a felső szemhéjunkat a szempillák tövénél fekete szemceruzával, majd spirálozzuk ki szempilláinkat, és készen állunk egy szokásos nap kezdetére.

Ha alkalmi sminket szeretnénk készíteni, a szemfestést egyszerűen úgy oldhatjuk meg, hogy a szemceruza helyett szemhéjtust és a szemhéjpúderből minimum kétféle színűt használunk, jól összedolgozva azt. Hogyha egy nagyon letisztult sminket készítenénk, vagy csak a szemünket dobnánk fel egy picít, akkor a szemfestést egyszerűen egy fekete szemhéjtussal és egy szempillaspirállal is megoldhatjuk, ami egy kirándulásra, nyaralásra, vagy akár egy szürke hétköznapra is ideális megoldást nyújt.

  
Iktatva: Szemfestés Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024