0

Smink tippek szem kiemeléshez

A szem sminkelését kezdjük egy halvány árnyalat felvitelével az egész szemhéjra. Egyenletes alapot kapunk egy jó smink készítéséhez. Ha mélyen ülő szemünk van, ne használjunk sötét szemfestéket, kizárólag világos, halvány árnyalatot. Szempilla spirállal emeljük ki szemünket.

Ha kissé dülledt a szemünk, szemhéjunkat túl nagynak látjuk. Ilyen esetben rakjunk fel sötétebb púdert a domborodó felületére, és a szemöldök alatti területet világosabb színnel sminkeljük, ezzel a szemfestési móddal finomítani tudjuk a látványt, jobban ki tudjuk emelni szemünket. Ha kis szemünk van, nem tanácsos körbe kontúrozni, sötét szemfestéket felrakni a szem körül, mert ez a hangsúlyozás optikailag lekicsinyíti szemünket. Használjunk halványabb színű szemhéj púdert a sminkeléshez, mely szemünket megnagyítja.

smink tippek szem kiemeléshezHa már nem vagyunk annyira fiatalok, és szemhéjunk kissé megereszkedett, egy sötétebb tónusú szemfestékkel, kintről befelé húzzunk egy vonalat a szemhéjunk közepén, majd dolgozzuk el a sminket egy ecsettel oszlassuk szét a belső szemzug irányában. Végül egy halványabb árnyalatú púdert rakjunk fel a szemhéj külső részére.

A szem kiemeléséhez jól kell megválasztanunk a színek árnyalatát, tónusát. Fontos tudni, hogy a sötétebb színek mélyítik a felületet, míg a világosak kiemelik. Használjunk, tehát világosabb szemfestéket a szemöldökcsontnál a szemhéjon, míg a sötétebb tónusokat a szempilla vonalában, illetve kontúrozáshoz. Ha figyelembe vesszük szemformánk sajátosságait, valamint szemszínünket, könnyen találhatunk olyan színeket, különböző tónusban, amik szépen kiemelik szemünk formáját.

  
Iktatva: Szemfestés, Tippek és tanácsok

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024