0

Profi szemfestés

A profi szemfestés titka, hogy ismerjük a szemformánkat és a hozzánk illő színeket. Nagyon sokan abba a hibába esünk, hogy több színt, többféle állagú festéket viszünk fel egyszerre a szemhéjra, rossz helyre. A profi sminkesek általában két színt használnak, árnyékolásra és kihangsúlyozásra, ezeket pedig szépen összesatírozzák. Ezután csak szemceruzát vagy tust használnak, hogy kihangsúlyozzák a szem vonalait.

A szemfestés lehet nagyon szép, elegáns, látványos, viszont lehet pocsék is. Nagyon sokat számít a bőr, a haj és a szemszín. Sötét bőrűeknek nem állnak jól az élénk, hideg színek. Profi szemfestésnél észre kell venni a hibákat. Ha nagyon picik a szemek, ne használjunk túl sok pirosítót, és igyekezzünk megnagyobbítani a szemeket, ugyanakkor vigyázzunk a szemöldök formájára. A szemöldök formájának kiválasztásánál ne a végletekben gondolkodjunk, legyen természetes hatású a formája és a színe is.

Profi szemfestés

Profi szemfestés

Profi szemfestésnél az alapozás is rendkívül fontos, ugyanis az egész sminket tönkreteheti a zsíros, csillogó bőr. Alapozót a szemhéjra és a szem alá is tegyünk, hogy elfedjük a karikákat. Az alapozást mindig fentről kezdjük, apró pontokban rakjunk egy keveset az arcfelületre, majd simítsuk el.

Ha nagyon jó eredményt szeretnénk elérni, minden apró részletre figyeljünk. Használjunk szemspirált, jó minőségi kozmetikumokat, hogy bőrünk megőrizze épségét, és a smink is tartós legyen.

  
Iktatva: Szemfestés Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024