0

Natúr szemfestés

A natúr szemfestés szinte minden alkalomra megfelel, bármikor büszkén mehetünk natúr sminkbe bármilyen rendezvényre, hisz nem túl feltűnő, mégis kiemeli arcunk vonalait. A natúr szemfestésnél a legfontosabb a szempillák kiemelése. A nagy szempillák természetességet sugároznak.

Legelső lépéseként alapozzunk szépen, utána használjunk egy kis csillogó vagy matt hatású pirosítót vagy púdert, majd a szemhéjra vigyünk fel egy természetes színű barna vagy bézsszínű festéket. Használhatunk több árnyalatot, az még inkább kihangsúlyozza szemeink formáját. Ezt követően húzzunk szemceruzával egy vékony finom vonalat a szemhéjra, a szempillák tövébe. Ez ne legyen túl hosszú, ne legyen cicás, épp csak a szem végéig érjen.

Natúr szemfestés

Natúr szemfestés

Ezután a natúr szemfestés befejezéseként jöhetnek a nagy, különálló szempillák formázása. Ezt elérhetjük szemspirállal, de használhatunk néhány műszempillát is, esetleg szempilla göndörítőt. Ehhez a szemfestéshez leginkább a pasztellszínű szájfények vagy rúzsok illenek, viszont minden ruhához, mindenféle stílushoz kitűnő választás ez a smink.

 A natúr szemfestés, főleg télen nagyon jó választás, de nyáron, strandon is jól mutat. Használhatunk ilyenkor vízálló szemfestéket. A színválasztásnál törekedjünk arra, hogy a bőrünkhöz, hajunkhoz és szemünkhöz közelálló színárnyalatokat válasszunk, és ezeket szépen dolgozzuk el. Természetes hatást kelthetünk azzal is, ha egy fehér szemceruzával kihúzzuk finoman a szem belső sarkait.

  
Iktatva: Szemfestés Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024