0

Különleges alkalmi smink

Alkalmi sminkünk mindig szerves része megjelenésünknek. Ha ez az alkalom maga is különleges vagy csak ruhánk-frizuránk nem egyszerűen elegáns, hanem mondhatni extravagáns, akkor sminkünknek is ehhez kell igazodni, egyébként felborul az összhatás.A különleges alkalmi sminket már arcfestésnek is nevezhetjük, hiszen túlmutat a szem sminkelésén. Ilyenkor fontos, hogy színben teljes összhangban legyen ruhánkkal.

Nagyon kell vigyázni, hogy különleges alkalmi sminkünk mutatós legyen, de ne legyen harsány, vásári. Akármilyen ügyesen el tudjuk készíteni mindennapi sminkünket, nincs akkora gyakorlatunk, hogy bátran bevállaljunk egy extravagáns arcfestést. Ajánlott, ha ilyen különleges alkalmakkor elmegyünk egy profi sminkeshez, aki elkészíti számunkra a lehetséges variációkat, amik közül aztán tudunk választani.

különleges alkalmi sminkIlyenkor nyugodtan felkerülhetnek élénk színek nem csak a szemre, hanem az arcra is. Az arc, szem és száj vonalának egységet kell alkotni. Csak azt és annyira érdemes kihangsúlyozni, amíg még esztétikus. A túlhangsúlyozott markáns vonások ellenkező hatást érhetnek el és nem lesz elegáns, inkább visszatetsző.

Különleges alkalmi smink tervezésekor nem csak szemfestékek, szemceruzák és szempillaspirálok között válogathatunk, hanem különböző egyéb díszítő elemek is szóba jönnek. Például apró strasszok, gyöngyök, csillámok. Fontos a frizura megválasztása is. Egész megjelenésünknek harmonikus összképet kell mutatnia, de a különleges alkalmi smink és frizura egységének hiánya nagyon sokat ront az összhatáson. Nem árt, ha frizuránkat és sminkünket fodrászunkkal és sminkesünkkel együtt álmodjuk meg.

  
Iktatva: Alkalmi, Sminkek

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024