Hírek színek és Szemfestés témában

Lila szemfestés

Lila szemfestés

A mai divatirányzatok szerint már mindenféle színt használhatunk szemhéjunkra: az egész mély tónusoktól a rikító sárgáig vagy az égő pirosig. Épp ezért már nem feltűnő, ha valaki lila szemfestést alkalmaz. Mivelhogy a lilának rengeteg árnyalata van, mi is bátran kipróbálhatjuk. A mély lilát vagy inkább kékbe hajlókat kifejezetten ajánlják a… Tovább: Lila szemfestés »

Mit értünk a helyes szemfestés kifejezés alatt?

Mit értünk a helyes szemfestés kifejezés alatt?

A helyes szemfestés mindenekelőtt a hibák eltüntetésével kezdődik. Szinte minden második nő szemei karikásak, melyek vagy a rossz táplálkozásnak tudhatóak be, vagy pedig genetikailag öröklődnek. Ez ellen korrektor használatával tehetünk. Ez az első lépés az alapozás után. Ezt követően mindenképp meg kell határoznunk, hogy milyen a szemformánk, és ennek alapján… Tovább: Mit értünk a helyes szemfestés kifejezés alatt? »

Szemfestés otthon

Szemfestés otthon

A szemfestés otthon szinte a mindennapi teendőink között szerepel. Ha már régóta sminkelünk, akkor nagyjából tudjuk, hogy milyen színek állnak jól, milyen színek mennek az öltözékünkhöz. Fontos, hogy jó minőségű kozmetikumokat szerezzünk be, mivel gyakori használat esetén a bőrünk épségét is veszélyeztetjük. Az otthoni szemfestésnél ügyeljünk az alapozásra. Ha nagyon… Tovább: Szemfestés otthon »

Leopárd mintás szemfestés

Leopárd mintás szemfestés

A leopárd mintás szemfestés alapja, mint minden smink meghatározó tényezője, a szép alapozás. Nagyon vékony, finom alapozót használjunk, amely egyből felszívódik, és nem nyújt „mű” hatást, mivel az a leopárd mintával együtt közönségesnek tűnhet. Alapozzuk be a szemhéjat is és a szem körüli részt is, finoman. A leopárd mintás szemfestés… Tovább: Leopárd mintás szemfestés »

Profi szemfestés

Profi szemfestés

A profi szemfestés titka, hogy ismerjük a szemformánkat és a hozzánk illő színeket. Nagyon sokan abba a hibába esünk, hogy több színt, többféle állagú festéket viszünk fel egyszerre a szemhéjra, rossz helyre. A profi sminkesek általában két színt használnak, árnyékolásra és kihangsúlyozásra, ezeket pedig szépen összesatírozzák. Ezután csak szemceruzát vagy… Tovább: Profi szemfestés »

Szemfestés, vízvonal kihangsúlyozásával

Szemfestés, vízvonal kihangsúlyozásával

Egy tini vagy egy kezdő sminkes talán legelső sminkeszköze a sima szemceruza. A szín is általában a jól megszokott fekete. Az első tapasztalat is a szemfestés vízvonalon történik, vagy más néven a szem kihúzásán. Rengeteg lehetőség rejlik benne, hisz lehet játszani a színekkel vagy épp azzal, hogy a szempillák tövében… Tovább: Szemfestés, vízvonal kihangsúlyozásával »

Árnyékolt szemfestés

Árnyékolt szemfestés

Az úgynevezett füstös szemek nagyon előnyös és frappáns megoldást nyújtanak, mivel hétköznapokra és ünnepi alkalmakra egyaránt közkedvelt.  Árnyékolt szemfestést könnyen készíthetünk, ha egy kis kézügyességgel rendelkezünk. Tetszés szerint válogathatunk a színpalettán, és akár két ellentétes színt is alkalmazhatunk egyszerre. A legfontosabb tényező árnyékolt szemfestésnél, hogy a színek jól össze legyenek… Tovább: Árnyékolt szemfestés »

Extrém szemfestés

Extrém szemfestés

Az extrém szemfestés nagyon kiemelkedő, merész, ezzel kihangsúlyozhatunk olyan stílusokat, érzelmeket, melyek tükrözik egyéniségünket. Az extrém szemfestéshez nagyon sok színt felhasználhatunk, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk kelteni. A leggyakoribb színek az extrém szemfestésnél a fehér és a fekete. Ez a két kontrasztos szín lehet nagyon elegáns, viszont sugározhat vadságot,… Tovább: Extrém szemfestés »

Átmenetes szemfestés

Átmenetes szemfestés

Az átmenetes szemfestés titka a satírozás. Nagyon fontos, hogy bármilyen színt viszünk fel, egyenletesen oszlassuk el, vagy szépen dolgozzunk el két festéket úgy, hogy közben színátmenetet képezzünk. Általában a sötétebb színt a szempillák tövébe visszük fel, majd színátmenetet képezünk egy másik, világosabb színű festékkel. Ha szépen dolgozunk, egy színből több… Tovább: Átmenetes szemfestés »

Emo szemfestés

Emo szemfestés

A mai fiatalok közt nagy népszerűségnek örvend az emo divatirányzat. Az emo kifejezés az angol emotional szóból ered, jelentése: érzelem. Az emo stílusnak a fő ismérvei a sötét, általában fekete ruházat, a különös, nagyrészt szemet takaró hajviselet, valamint az erőteljes emo szemfestés. Az emo szemfestés alapja a műszempilla, de legalábbis… Tovább: Emo szemfestés »

Oldal 1 - 212
Szemfestés 2024