0

Férfi szemfestés

A férfi smink, akármennyire is furcsán hangzik ki ez a két szó egymást követve, bizony néhány esetben igencsak szükséges. A modellek, a színészek és műsorvezetők életében megszokott, hisz nem állhatnak zsíros bőrrel a kamerák elé. Ám a hétköznapokban is – ha nem is túl gyakran, csupán kivételes alkalmakkor, például esküvőkön – ajánlott lehet egy szolid férfi szemfestés, alapozás, púder.

A férfi szemfestésnek nagyon visszafogottnak kell lennie. Ha például fotózásra vagy esküvőre készülünk, leginkább akkor ajánlatos. Mindenképp a sminket matt hatású alapozóval kezdjük. Válasszunk olyan színű alapozót, amely talál a bőrszínünkkel, hisz nem az a cél, hogy barnábbnak tűnjünk, hanem hogy eltüntessük a bőrhibákat.

Férfi szemfestés

Férfi szemfestés

Második lépésként a férfi szemfestésnél alapozzuk be a szemhéjat és a szem körüli részt is vékonyan. Ezután vegyünk egy fekete, kihegyesített szemceruzát, és a felső szempillák tövébe húzzunk egy nagyon vékony, nem feltűnő vonalat. Ezt úgy is elérhetjük, hogy nem vonalat húzunk, hanem apró pontokat teszünk a szempillák tövébe.

A férfi szemfestést nem szabad túlzásba vinni, bár attól is függ, mit szeretnénk elérni. Ha azt szeretnénk, hogy szemeink picit hangsúlyosabbnak, bőrünk pedig tisztábbnak tűnjön, akkor alkalmazzuk ezt a sminkelést, ha pedig más hatást szeretnénk elérni, természetesen az ízlésvilágunknak megfelelően, néhány szabályt betartva, sminkelhetünk.

  
Iktatva: Szemfestés Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024