0

Férfi hosszú haj

A férfiak hosszú hajviselete történelmi alapokon nyugszik. Tulajdonképpen a XIX. század közepén kezdett megrövidülni a férfi hosszú haj. Addig a köznép nem nagyon nyírta, összefogva vagy fonva hordták. A dús hosszú férfi haj az erőt is jelképezte.

A férfiak általában nem szeretnek sokat foglalkozni hajukkal. Nagyobb súlyt fektetnek izmaik karbantartására. A frizurák széles tárházából válogathat mindenki kedvére. A férfi haj formája hossza, tehát a frizura függ viselőjének stílusától, beosztásától és főleg attól, mennyi időt hajlandó foglalkozni vele. Bár többségében a rövidebb férfi frizura a divat, de a férfiak hosszú haj divatja is jelen van.

férfi hosszú hajVan olyan hosszú hajú férfi, aki őseinket követve, nem annyira divatból, mint inkább idő vagy hajlandóság hiánya miatt nem jár fodrászhoz, hanem egyszerűen copfba fogja haját. A férfi hosszú haj azonban nem csak az összefogható hosszúságot jelenti. Jó minőségű, dús hajjal rendelkező férfiaknak érdemes hosszú hajat növeszteni, és fodrásszal frizurát nyíratni belőle.

A hosszú haj azonban több foglalkozást kíván, mint egy rövidre nyírt, de megéri a fáradtságot. Egy stílusos jól eltalált hosszú haj, nagyon elegáns is tud lenni és nem utolsó sorban a férfias megjelenés koronája is lehet. Amennyire a rövid frizurák festésének divatos, férfiak számára nem ajánlott a hosszú haj színezése. Nőies hatást lehet vele elérni, ami valljuk meg, nem célja a férfiembernek.

  
Iktatva: Férfi, Frizura

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024