0

Egyszerű és olcsó: szemfesték házilag

A drogériákban és a szaküzletekben rengetegféle szemfesték megtalálható, melyek megvásárlásához csak a pénztárcánk szabhat határt. Van olcsó és drága, márkás és névtelen, káros és bio, tartós és könnyen elfolyó. Egyszóval mondhatjuk, hogy óriási a választék. De egyet nem találunk ott meg, mégpedig azt a természetes szemfestéket, melyet házilag is elkészíthetünk.

Mindig rá van írva egy boltban vásárolt termék dobozára, hogy mit tartalmaz, melyek az összetevői, ám hiába olvassuk el, nem biztos, hogy meg tudjuk állapítani, hogy melyik a káros anyag közöttük, vagy egyáltalán van-e benne. A szemfesték házilag elkészített változatáról viszont tudjuk, hogy mit rakunk bele, és olyan állagúra, színűre kavarhatjuk, amilyenre óhajtjuk.

Szemfesték házilag

Szemfesték házilag

Lássuk, mire van szükség egy házilag elkészíthető szemfestékhez! Először is egy tégelyre, egy keverőpálcikára és egy hajszárítóra, amivel majd felgyorsítjuk az anyag megkötését. Emellett kell egy kis alkohol és színezék. Ezeket összekeverve és megszárítva a tégelybe helyezzük, és már ki is próbálhatjuk. Ugye milyen egyszerű?

Végül egy trükk, amelynek mindenki örülni fog. Tudjuk, hogy a legtartósabb szemfesték a krémes állagú szemfesték, viszont ez a legdrágább. Egy por szemfestékből házilag is készíthetünk ilyet, csak egy kis víz kell hozzá. Az ecsetet nedvesítsük meg, és úgy mártsuk a porba, ezáltal krémes lesz és könnyen felkenhető.

  
Iktatva: Szemfestékek Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024