0

Egyiptomi szemfestés

Az ókori egyiptomiak nagy hangsúlyt fektettek a test és a bőr ápolására. Ritkán használtak szappant, inkább a lemosó tejeket részesítették előnyben. Ugyanilyen fontos volt az arc festése is, legfőképpen a szem festése. A mai nő is, ha elegáns helyen kell megjelenjen, elkezd gondolkodni, hogy milyen stílus illene legjobban az alkalomhoz. Az egyiptomi szemfestés talán a legnépszerűbb, hisz a gyönyörű szemeket kihangsúlyozza.

Az egyiptomi szemfestés alapja a feketével, esetleg sötétbarnával kihúzott, kissé macskára emlékeztető szem. Hangsúlyosak a hosszú szempillák, amiket műszempillával is elérhetünk. A szemhéj festésénél nincsenek meghatározó színek, bár a kék és az arany mindig közkedveltek. Ezekből mindig kerüljön a külső szemzugra is, egészen a szemöldök külső részéig.

Egyiptomi szemfestés

Egyiptomi szemfestés

A precíz, szemet követő vonalak éppúgy az egyiptomi szemfestés része, mint a sötét színű szemöldök. Alapvető dolog, hogy szemöldök is tökéletes vonalú legyen. Ugyanilyen lényeges, hogy a szemek alatti esetleges karikákat eltüntessük, hisz elég furcsa hatást kelt egy jó smink karikás szemekkel. A szemceruzával nyugodtan húzhatjuk a vonalat a szemünkön túl, hisz attól lesz igazán hangsúlyos a szem. A szemfestésben fontos a precizitás, hisz csak a tökéletes vonal teszi a szemet szebbé.

A legjobb összhatás elérése érdekében csak akkor válasszuk ezt a technikát, ha már tapasztalt sminkelők vagyunk, mert az egyiptomi szemfestés elég komoly, pontos munkát igényel. Lényeges, hogy öltözetünk is harmóniában legyen a sminkünkkel. Az egyiptomi stílushoz hozzátartozik a kifogástalan hajviselet is.

 

  
Iktatva: Szemfestés Címkék: , , , , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024