0

Alkalmi szem smink

Ha alkalomra készülünk, fontos, hogy szem sminkünket is megfelelően válasszuk meg. Ha nem buliba megyünk, nem annyira szerencsés túl élénk színeket választani, hacsak nem extravagáns annyira a ruhánk és frizuránk, ami megkívánja az erős szín használatát szemünk sminkelésénél. Használjunk inkább gyöngyház fényű szemfestéket, ami kellően elegáns hatást kölcsönöz.

A felső szemhéjra ecsettel felhordott világos szemfestékkel kezdjük az alkalmi szem smink elkészítését. A következő lépés, hogy sötétebb festékkel, amit puha végű ecsettel kenünk fel, árnyékoljuk szemünket, amit mindig kívülről befelé, a szemzug felé hordunk fel. Ha  nagy csodálkozó szemekre vágyunk, és ehhez megvannak az adottságaink, egy kontúrral hatásosan ki tudjuk kerekíteni szemformánkat.

alkalmi szem sminkSzemformánktól függően nem biztos, hogy szerencsés az alsó szemvonalat kihangsúlyozása, így a szemet körbe kontúrozni csak akkor szabad, ha szemformánk megengedi. Egyébként a csábos szemek helyett, inkább bánatos pillantásúakat sikerül festenünk. Alkalmi szem sminkelésünk következő lépése, hogy a felső szemhéjat ceruzával vagy vékonyan szemtussal kontúrozzuk a szempillák tövében.

Végül szemspirállal fejezzük be szemünk sminkelését. Az alkalomtól, és ruhánktól függően használhatunk esetleg színes szemspirált is. Ne feledjük azonban, hogy egy jó alkalmi szem smink akkor mutat igazán, ha előtte gondosan letisztítjuk szemhéjunkat, némi szemránckrémmel vagy egyéb hidratálóval előkészítjük sminkelés előtt. Használhatunk természetes anyagokat is. Nagyon jó hatással van a bőrre az uborkapakolás.

  
Iktatva: Alkalmi, Sminkek

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024