0

A szemfesték alapozó rögzíti és tartósabbá teszi sminkünket

A legelső és talán legfontosabb dolog sminkeléskor az alapozás. Lényeges, hogy ezt a lépést ne hagyjuk ki a folyamatból, mert e nélkül nem lesz a tökéletes a kívánt hatás. A színek önmagukban nem adják ki igazi színüket, ugyanakkor az alapozás abban is segít, hogy könnyebben el tudjuk dolgozni a további szépségápoló szereket. A szemhéjat se hagyjuk ki, mert a szemfesték alapozó megakadályozza, hogy elkenődjön a szemhéjpúder.

Már piacra dobtak néhány olyan szemfestéket, amelyek alá nem szükséges a szemfesték alapozó használata, mivel ezek egyben azt is tartalmazzák. De ha nem ezeket szereztük be, akkor olyan alapozót használjunk, amely teljesen passzol a bőrszínünkhöz, hisz csak akkor „jön ki” jó szín a szemfestékekből is.

Szemfesték alapozó

Szemfesték alapozó

Azt is jó tudni, hogy ha nem használunk külön szemfesték alapozót, megteszi az általános is. Ám ha ezzel sem rendelkezünk, akkor egy kis trükkel orvosolhatjuk a dolgot. Legtöbb szemfesték porállagú, és emiatt nem tapadnak meg jól a szemhéjon, ezért tegyünk egy kis krémet alája, így a kettő kiegészíti egymást.

És végül egy jó tipp a szem festésének befejezésére: Ha nincs szemfesték alapozó és használunk szemceruzát is, azt is rögzíteni kell valamivel. Erre nagyon jó megoldás, ha a szemceruza alá teszünk egy kis, a színnel megegyező szemhéjpúdert, ettől reggeltől estig helyén marad a meghúzott csík.

  
Iktatva: Szemfestékek Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024