0

A csillámos szemfesték használatáról

Gondolom, nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy amikor hétvégére egy nagyon jó buli van kilátásba, már pár nappal azelőtt elkezdem tervezni a ruha-összeállítást és a sminket, amit majd viselni fogok. Ez nagyon előnyös is, mivel rendszerint közbejönnek váratlan események, és alig marad időm a készülődésre. Íme egy olyan smink, amely könnyedén elkészíthető, nem igényel profizmust, viszont az eredmény egyértelműen magáért beszél. Ennek a sminknek az alapja a csillámos szemfesték.

A csillámos szemfesték szemcséi eltérő nagyságúak. A kisebb szemcsék valamivel jobban belesimulnak a sminkbe a nagyobbaknál, de az sem tökéletesen, ezért ajánlott valamilyen színes alapot használnunk. Ennek nem feltétlenül kell megegyeznie a csillám színével. Amellett, hogy ezzel a technikai fogással elrejthetjük, hogy a csillám nem egészen illeszkedik a bőrünkbe, még kiváló tapadó alapot is készíthetünk, amely megakadályozza a csillámok lehullását.

Csillámos szemfesték

Csillámos szemfesték

A csillámos szemfesték alapjaként több terméket is használhatunk, nem kell feltétlenül krémes alapú szemfestékre gondolnunk. Alkalmazhatunk szájfényt, korrektort, alapozót, viszont a viasztartalmú szemceruzák is tökéletesen megfelelnek a célnak. Ha azonban mégis a nagyobb szemcséjű csillámos szemfesték mellett döntünk, akkor érdemes csillámzselét használnunk, amely stabil tartást ad a nagyobb szemcséknek is.

Egy jó tanács: a csillámos szemfesték elkészítése előtt ne alapozzunk, mivel a csillám lehullva beleragadhat az arcunkon található alapozó krémes anyagába.

  
Iktatva: Szemfestékek Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024