0

Óvjuk szemünket hipoallergén szemfestékek használatával!

„A szem a lélek tükre” – hangzik gyakorta az ismert szállóige. Többen ugyanis úgy tartják, hogy a szemünk árulkodik jellemünkről, még akkor is, ha smink mögé próbáljuk rejteni. Mi, nők ugyanis hajlamosak vagyunk kihangsúlyozni arcunk ezen részét, olykor szelídebb, máskor vadabb tekintetet kölcsönözve magunknak. Arról azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni a festékek kiválasztásakor, hogy olyan termékeket alkalmazzunk, amelyek nem tartalmaznak allergiás reakciókat kiváltható vegyszereket. Ilyen például a neopentanoate, a BHT és BHA, dicaprylyl maleate, alumíniumpor, tridecyl neopentanoate, a szilícium-dioxid, a szalicilsav és a butylparaben. Szemünk óvása érdekében ajánlatosabb hipoallergén szemfestékeket használni.

Hipoallergén szemfestékek

Hipoallergén szemfestékek

A hipoallergén szemfestékek sem nyújtanak biztos védelmet, nem tartalmaznak ugyanis káros anyagokat, de gyümölcs- illetve más növényi koncentrátumokat igen. Így azoknál a személyeknél, akik valamilyen növényre allergiásak, könnyen megtörténhet, hogy a hypoallergén jelzővel ellátott sminktermékek is allergiás reakciót váltanak ki.

Legtöbb esetben a színezőanyag a főbűnös, rendszerint a piros, amelyet a lila, a rózsaszín és természetesen a piros szemfestékek gyártásánál alkalmaznak. Ha viszont mégis piros sminket szeretnénk az esti bulihoz, mivel ez talál a legjobban a partira előkészített ruhánkhoz, érdemes olyan sminket keresni, amely nagy tisztaságú szintetikus vasoxid színezőanyagot tartalmaz. A hipoallergén szemfestékek tartalmaznak általában ilyen anyagokat.

A hipoallergén szemfesték megvásárlása előtt is érdemes egy tesztet végezni.

  
Iktatva: Szemfestékek Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Szemfestés 2024