Hírek szempillák és Szemfestés témában

Pink szemfestés

Pink szemfestés

Egy éjszakai szórakozóhelyen mindenki a legjobb formáját akarja hozni: felveszi legszebb ruháját, haját is rendbe szedi, nem beszélve a sminkjéről. Egy sötét, villódzó fényekkel teli helyre a legjobb választás egy feltűnő, például pink szemfestés. Ha ezt a színt választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy felfigyelnek ránk. A pink szemfestés lényege, hogy… Tovább: Pink szemfestés »

Mit értünk a helyes szemfestés kifejezés alatt?

Mit értünk a helyes szemfestés kifejezés alatt?

A helyes szemfestés mindenekelőtt a hibák eltüntetésével kezdődik. Szinte minden második nő szemei karikásak, melyek vagy a rossz táplálkozásnak tudhatóak be, vagy pedig genetikailag öröklődnek. Ez ellen korrektor használatával tehetünk. Ez az első lépés az alapozás után. Ezt követően mindenképp meg kell határoznunk, hogy milyen a szemformánk, és ennek alapján… Tovább: Mit értünk a helyes szemfestés kifejezés alatt? »

Szemfestés praktikák

Szemfestés praktikák

Ha mi magunk szeretnénk elkészíteni sminkünket, érdemes ellesni néhány szemfestés praktikát. Az egyik ilyen hasznos módszer az, hogy amikor a szemet festjük, a szemek alá rakjunk világos színű púdert. Ez azért hasznos praktika, mert ha poros alapú szemhéjfestéket használunk, a púder kifogja az apró szemcséket, és nem teszi tönkre az… Tovább: Szemfestés praktikák »

Natúr szemfestés

Natúr szemfestés

A natúr szemfestés szinte minden alkalomra megfelel, bármikor büszkén mehetünk natúr sminkbe bármilyen rendezvényre, hisz nem túl feltűnő, mégis kiemeli arcunk vonalait. A natúr szemfestésnél a legfontosabb a szempillák kiemelése. A nagy szempillák természetességet sugároznak. Legelső lépéseként alapozzunk szépen, utána használjunk egy kis csillogó vagy matt hatású pirosítót vagy púdert,… Tovább: Natúr szemfestés »

Férfi szemfestés

Férfi szemfestés

A férfi smink, akármennyire is furcsán hangzik ki ez a két szó egymást követve, bizony néhány esetben igencsak szükséges. A modellek, a színészek és műsorvezetők életében megszokott, hisz nem állhatnak zsíros bőrrel a kamerák elé. Ám a hétköznapokban is – ha nem is túl gyakran, csupán kivételes alkalmakkor, például esküvőkön… Tovább: Férfi szemfestés »

Szemfestés, vízvonal kihangsúlyozásával

Szemfestés, vízvonal kihangsúlyozásával

Egy tini vagy egy kezdő sminkes talán legelső sminkeszköze a sima szemceruza. A szín is általában a jól megszokott fekete. Az első tapasztalat is a szemfestés vízvonalon történik, vagy más néven a szem kihúzásán. Rengeteg lehetőség rejlik benne, hisz lehet játszani a színekkel vagy épp azzal, hogy a szempillák tövében… Tovább: Szemfestés, vízvonal kihangsúlyozásával »

Szemfestés szemhéjtussal

Szemfestés szemhéjtussal

A sminkelés egyik leglátványosabb hatást kiváltó eszköze a szemhéjtus. Nagyon sokan szeretik, de ugyanannyian rettegnek is tőle, hisz a szemfestés szemhéjtussal tapasztalatot és türelmet igényel. Ám megéri gyakorolni a technikát, mert gyönyörű szemeket varázsolhatunk magunknak.  A szemfestés szemhéjtussal a pontosságon múlik. Lényeges, hogy a kezünk mindig stabilan álljon. A legjobb… Tovább: Szemfestés szemhéjtussal »

Bézs szemfestés

Bézs szemfestés

A bézs szemfestés szinte bármely bőrtípushoz, bármilyen hajszínhez és szemszínhez illik. Ez az a szín, ami minden alkalomra megfelel, lehet elegáns, természetes vagy akár feltűnő hatású. A bézs szemfestés leginkább a barna, sötét szemű hölgyeknek áll jól, hisz kiemeli a szem színét, ugyanakkor természetességet sugároz. A bézs szemfestés a sötétbőrűeknek… Tovább: Bézs szemfestés »

Ázsiai szemfestés

Ázsiai szemfestés

Az ázsiaiak, főként az egyiptomiak már az ókorban sminkeltek. Ahhoz, hogy keleties hatású sminket készítsünk, a legfontosabb, hogy szerezzünk be egy jó alapozót, egy fekete színű tust és egy ezüst vagy fehér színű szemhéjfestéket. Az ázsiai szemfestéshez legelőször a szem körüli részt alapozzuk be. Ez azért fontos, hogy eltűnjenek a… Tovább: Ázsiai szemfestés »

Egyiptomi szemfestés

Egyiptomi szemfestés

Az ókori egyiptomiak nagy hangsúlyt fektettek a test és a bőr ápolására. Ritkán használtak szappant, inkább a lemosó tejeket részesítették előnyben. Ugyanilyen fontos volt az arc festése is, legfőképpen a szem festése. A mai nő is, ha elegáns helyen kell megjelenjen, elkezd gondolkodni, hogy milyen stílus illene legjobban az alkalomhoz. Az… Tovább: Egyiptomi szemfestés »

Szemfestés 2024